V súvislosti s úmrtím Jána Uličianskeho RTVS mení program

V súvislosti s úmrtím Jána Uličianskeho RTVS mení program Ilustr. foto: RTVS

RTVS s hlbokým zármutkom prijala správu o úmrtí spisovateľa, dramatika, dramaturga, režiséra, vysokoškolského pedagóga a člena Rady RTVS Jána Uličianskeho.

Celé desaťročia bol Ján Uličiansky pevnou súčasťou rozhlasového vysielania. V rokoch 1988 – 2008 bol šéfdramaturgom Hlavnej redakcie pre deti a mládež v Slovenskom rozhlase v Bratislave a bol tiež zakladateľom festivalu rozhlasovej tvorby pre deti a mládež Zázračný oriešok. Kniha v rozhlase, rozhlas v knihe.

Jeho pamiatku si RTVS pripomenie v týchto reláciách:

V televíznom vysielaní si osobnosť Jána Uličianskeho pripomenie Dvojka zajtra – v sobotu 4. mája podvečer o 16.55 h televíznym filmom Obrus s monogramom a o 18.20 h v portréte Ako ich nepoznáme.

Rádio Slovensko si uctí osobnosť Jána Uličianskeho dnes 3. mája 2024 v prúdovom vysielaní po 16.00 h .

Rádio Devín si Jána Uličianskeho pripomenie dnes - v piatok 3. mája o 21.00 h v rozhlasovej hre Ústa pravdy. V sobotu 4. mája o 9.00 h uvedie Rádio Devín rozprávkovú hru Oriešková rozprávka a o 12.00h rozhlasovú hru Čakanie na Nežnú: Kľúče.

V nedeľu 5. mája na jeho počesť odvysiela o 9.00 h rozprávkovú hru Čarovná chvíľa a o 15.00 h Dotyky Nežnej: Aréna Verona. V stredu 8. mája o 20.30 h zaznie jeho rozhlasový muzikál Potlesk.

Rádio Regina si osobnosť Jána Uličianskeho pripomenie v nedeľu 5. mája o 17.05 h prostredníctvom rozhlasovej hry pre mládež Grécky cyklus.