Hnutie SLOVENSKO upozorňuje na čierne financovanie strany Petra Pellegriniho

Hnutie SLOVENSKO upozorňuje na čierne financovanie strany Petra Pellegriniho Ilustr. foto: Facebook Peter Pellegrini

Stranu Hlas od vzniku sprevádza netransparentnosť financovania, kde mnohé transakcie vyvolávajú dôvodné podozrenia z podvodu. Hlas má za sebou vplyvných ľudí, ktorí vedia získať peniaze „vlastnou hlavou“ a prevod týchto peňazí na účet strany Hlas je mimoriadne podozrivý. Jednou z takýchto transakcií je 110 tisíc EUR od podnikateľa, ktorý je roky v strate a presviedča súd, aby mu nezvýšil výživné na syna, ktoré je 73 EUR. Iný podnikateľ je podľa oficiálnych zdrojov zadlžený, ale Hlasu daroval 50 tisíc EUR a jeho dvaja zdravotne znevýhodnení zamestnanci darovali Hlasu po 10 tisíc EUR.

 

„Človek, ktorý nemá peniaze na vlastné dieťa, strane Hlas prispeje sumou 110 tisíc EUR. Pán Pellegrini, takto si idete vyčistiť čierne financovanie vás i vašej strany? Auto od sestry, exkluzívny úver, prekročenie zákonného limitu na kampaň, nezákonný prevod na transparentný účet, fiktívni darcovia ako biele kone pre Pellegriniho a výhody pre darcov Hlasu v podobe teplých flekov v štátnej správe prostredníctvom ministrov Erika Tomáša a Šutaja Eštoka. To je Pellegrini, to je strana Hlas. Černota a špina,“ povedal predseda poslaneckého klubu hnutia SLOVENSKO Michal Šipoš.

Darcovia, ktorí darovali strane Hlas tisícky EUR dnes dostávajú vedúce funkcie v štátnej správe. Napríklad 28–ročná pani bez akýchkoľvek skúseností v problematike riadi okresný Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny. Kupčenie s funkciami je pre smerácke garnitúry typické.

„Kupovanie miest v štátnej správe, predražené štátne zákazky, tunelovanie štátnych podnikov sponzormi strany, kupovanie miest na kandidátke – to všetko sú praktiky Smeru, ale tiež Pellegriniho, ktorý má smerácke DNA. Sponzori Hlasu dostávajú lukratívne miesta. Pellegrini sa preklamal do paláca a Hlas pokračuje v obsadzovaní dôležitých miest v štátnej správe neschopnými ľuďmi lojálnymi strane a odborníkov povyhadzovali na ulicu,“ povedala predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová.

Členovia poslaneckého klubu hnutia SLOVENSKO podávajú podnet na preskúmanie praktík kupovania si štátnych funkcií.