Pluska robí zo Sheily akčnú hrdinku, používa pritom fotku úplne inej ženy

Pluska robí zo Sheily akčnú hrdinku, používa pritom fotku úplne inej ženy iisabelleborges/youtube

Dievčina v modrých okuliaroch, so zbraňou v ruke by bola určite v šoku, ak by sa dozvedela, s akou kauzou ju spojila redakcia Plusky.

 

 

V Plus Jeden deň a Pluska.sk sa rozhodli, že z Ružomberčanky, ktorá močila na korán a potom ho pálila, urobia akčnú hrdinku.
V Plus Jeden deň vyšiel článok Sheila ako Lara Croft s podtitulom Ružomberčanka, ktorá podpálila Korán sa prezentuje ako silná žena. V článku Sheilu porovnávajú k akčnej filmovej hrdinke, ktorú stvárnila herečka Angelina Jolie.

Reprofoto Plus Jeden deň/omédiách.com

„Podľa fotografií na sociálnej sieti je mladá žena odvážna," píše denník, ktorý sa povznáša nad atraktívnou fotkou. Dievča v obtiahnutom tričku s pištolou v ruke však nie je Sheila. Na fotke je športovkyňa Isabelle Borges z Brazílie. Sheila si jej fotku "požičala" a zverejnila ju ako profilovú fotku na účte na facebooku.

Z instagramového účtu Isabelle Borges, Brazílčanky, ktorá sa venuje profesionálne streľbe, si Sheila siahla aj ďalšie fotky.

Instagram iisabelleborges

 

Napríklad aj túto fotku z Instagramu Isabelle Borges si dala na svoj profil Sheila a Pluska na základe nej napísala o "nebezpečnej záľube Sheily".

Fotka nie je jediný problém článku Plus Jeden deň. Bulvárny denník tvrdí, že Sheile hrozí šesťročný trest za pálenie Koránu. Sheile nehrozí trest za pálenie Koránu. Prokuratúra ju stíha za to, že sa zúčastnila "na výrobe obrazovo-zvukového materiálu podnecujúceho k nenávisti a násiliu proti skupine obyvateľov pre ich náboženské (islamské) vyznanie." Na videu sa Sheila vyhrážala, že pôjde po každom moslimovi: „Všetkých si Vás postupne budem loviť a každý, kto sa mi postaví do cesty a bude ma chcieť zastaviť, tak dopadne veľmi ťažko na hubu."

Odporúčam aj: Pluska urobila hriešnika z nesprávneho poslanca

Cudziu fotku z profilu Ružomberčanky na facebooku použilo viacero médií, no len Pluska na základe neoverených fotografií sa z nej snaží urobiť vo viacerých textoch akčnú hrdinku. Pritom overiť zdroj fotografie trvá na google pár sekúnd a Pluska by sa to už mohla naučiť.