Na konferenciu si fakulta pozvala konšpirátora Rostása

Na konferenciu si fakulta pozvala konšpirátora Rostása Foto: Facebook T.E.Rostás

Mnohé knižnice a kultúrne domy po Slovensku s hanbou rušia prednášky konšpirátora a šéfredaktora Zem a Vek Tibora Rostása.

 


Fakulta masmediálnej komunikácie v Trnave s Rostasovými bludmi problém nemá. Šéfredaktor Zem a Vek bude jedným z hlavných rečníkov jej mediálnej konferencie s názvom Megatrendy a médiá.

Podľa programu 25. apríla popoludní bude mať najprv prednášku šéfredaktor spravodajstva RTVS Lukáš Diko na tému Transformácia spravodajstva RTVS 2012 – 2017.  Hneď po ňom bude mať samostatnú prednášku Rostás s názvom „Doubleworld."

 

Účasť Rostása na konferencii si všimla facebooková skupina Prečo ľuďom hrabe?

Rostás je pozvaný ako rečník aj do panelovej diskusie na tému Budúcnosť médií. O budúcnosti médií bude rečniť s Dikom, šéfom Centra spravodajstva Markízy Henrichom Krejčom, moderátorom TA3 Petrom Bielikom, šéfredaktorkou Nového Času a zástupcom zo SME.

Panelovú diskusiu bude moderovať Slavomír Magál, šéf Akademického senátu FMK Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave.

Univerzita tak legitimizuje človeka, ktorý nedodržiava základné zásady novinárskej práce, šíri konšpirácie, bludy. Prednášať o budúcnosti médií bude človek, ktorý písal, že holokaust si Židia zorganizovali sami, volá po zrušení existujúceho systému: chce napríklad zaviesť domobranu, zastaviť činnosť médií a mimovládnych organizácií so zahraničnou účasťou, či chce rozpustiť parlament a zastaviť činnosť všetkých politických strán.

Aktualizácia 22. 4.: Dekanka FMK ku kauze Rostása na konferencii: Nenecháme sa spútať mainstreamom

Financie nielen na časopis ale aj „na nejakú politickú silu" pýtal Rostás na ruskej ambasáde počas debaty s veľvyslancom ospevujúcim komunistické ideály. V Zem a Vek vychádzajú nekritické proruské články.