Print this page

Blog Miroslavy Kernovej: Trampoty Plusky s článkom o sledovaní Bélu Bugára Reprofoto pluska.sk

O tom, ako sa stratil jeden článok a ako zmizlo meno vplyvného aj známeho podnikateľa.

 

 

Web Pluska.sk v pondelok podvečer zverejnil článok s názvom EXKLUZÍVNE FOTO Bugárovo tajné stretnutie po koaličnom šoku. Namieril si to do domu vplyvného podnikateľa!

Článok redaktorky Martiny Ruttkayovej bol o tom, kde všade smerovali kroky Bélu Bugára po vypuknutí včerajšej koaličnej krízy. Bolo v ňom napísané v skratke toto: Andrej Danko sa odmietol stretnúť s Robertom Ficom, poslíčka medzi nimi robil Bugár a že Fico bol na Danka nahnevaný a pripravený aj na pád vlády. „U Fica sa však Bugárova misia mediátora neskončila. Na služobnom aute sa opäť vybral za Andrejom Dankom. Ten ho čakal v bratislavskej Vrakuni v rodinnom dome, ktorý je písaný na firmu Michala Gučíka. O bývalom riaditeľovi TA3 sa hovorí, že Dankovi v mnohom radí a predseda parlamentu na jeho rady dá. Pre koaličnú krízu sme sa spojili aj s Gučíkom. Ten to komentovať nechcel." napísala pôvodne redaktorka Ruttkayová

Článok zo stránky ešte večer bez vysvetlenia zmizol. Objavil sa opäť v utorok ráno. Ale s "malou" zmenou: V článku sa už nikde neobjavilo meno Michal Gučík. Titulok ostal. Prečo článok upravili, čo sa udialo v redakcii za tých 8 hodín, čo text stiahli, u akého "vplyvného" podnikateľa sa teda Danko stretol, sa už čitateľ nedozvie.

Takto sa zmenila pasáž článku, kde sa spomínal Michal Gučík (článok z 7.8.2017 a ten istý článok z 8.8.2017):

 

V pôvodnom článku boli aj fotky ako Bugár prichádza do domu vo Vrakuni, tie už v novom článku nie sú. 

Viac o kamarátstve TA3 a Danka: TA3 má nového lieblinga

Gučík ako blízky človek Ivana Kmotríka v minulosti šéfoval TA3. Podľa informácií viacerých médií – napríklad postoj.sk - radí Andrejovi Dankovi.