Hovorca Zemana: Voľby v USA ukázali, že možno poraziť médiá a pseudoelity

Hovorca Zemana: Voľby v USA ukázali, že možno poraziť médiá a pseudoelity Twitter @PREZIDENTmluvci

Americké prezidentské voľby ukázali, že je možné poraziť médiá a pseudoelity, uviedol na facebooku hovorca českého prezidenta Miloša Zemana Jiří Ovčáček.

 

 

"Normálny Američania nám ukázali, že sa dá poraziť mocenský konglomerát klamárskych médií a nafúkaných pseudoelit," napísal Ovčáček. "Dokážme aj my v roku 2018, že vieme poraziť súručenstvo médií a tzv. elít," dodal. Začiatkom roku 2018 sa v Česku uskutočnia prezidentské voľby.

Zeman pred voľbami Trumpa podporil, keď povedal, že ak by bol americkým občanom, volil by ho. Opačne sa v utorok večer vyjadril šéf hnutia ANO a minister financií Andrej Babiš. "Fakt nepodporujem Trumpa, aj keď ma k nemu niektorí mylne prirovnávajú," napísal na twitteri. Po upozornení, že v minulosti hovoril, že by ho volil, dodal, že sú pre neho neprijateľné Trumpove výroky o ženách.

Amerika bude krajinou, ktorá bude mať svoje hranice, ale nebude nijako odpútaná od Európy, uviedla v ČT24 odborníčka na etiketu a bývalá poradkyňa amerických prezidentov Eliška Hašková Coolidge. Trump je optimista, vie budovať, povedala. Trump bude lepším morálnym príkladom Európe aj iným krajinám, dodala.

 

Sledujte dianie v českých médiách na novej stránke.