TV Barrandov a Šlágr TV ponúknu hybridnú televíziu

 TV Barrandov a Šlágr TV ponúknu hybridnú televíziu Foto: TV Barrandov

TV Barrandov a Šlágr TV nově nabídnou služby hybridní televize. Oba kanály zavedly technologii HbbTV a plánují spustit služby hybridní televize do komerčního provozu.

 

 

Oznámily to dnes České Radiokomunikace, které technologii HbbTV televizním stanicím dodávají. Hybridní vysílání HbbTV propojuje svět klasické televize s internetem a stává se postupně součástí nabídky řady televizních stanic.

Divákovi se prostřednictvím vysílání na obrazovku dostávají doplňkové informace nebo nabídky, na které může prostřednictvím internetového připojení v přijímači zareagovat. Může tak mít například přístup do archivu pořadů, rozšířeného programového průvodce nebo ke zpravodajství.

Služby hybridní televize nabízí například FTV Prima, Česká televize, Óčko a zkušebně skupina Nova. HbbTV podporují chytré televize a nové typy televizních přijímačů.

Počet českých domácností s hybridní televizí ve standardu HbbTV se podle odhadu Primy do roku 2020 zvýší ze současného zhruba milionu na 3,6 milionu. Z toho bude 2,4 milionu TV aktivně připojených k internetu.

Sledujte dianie v českých médiách na novej stránke.