Print this page

ČT prinesie šesť nových seriálov a dva historické filmy Foto: ČT

Česká televize nabídne v příštím roce šest nových seriálů, dva historické filmy a 34 premiérových dokumentů nebo publicistických projektů.

 

 

Novinkou je první animovaný seriál pro starší děti nebo deset dokumentárních cyklů a filmů o umění. Uvedl to generální ředitel Petr Dvořák při dnešním představení jarního vysílacího schématu ČT.

Nový miniseriál Bohéma ukáže život hereckých hvězd za první republiky, Svět pod hlavou pak prostřednictvím přesunu hlavního hrdiny, policisty Filipa Marvana, v čase zpět náhled do 80. let minulého století. Četníci z Luhačovic budou vyprávět příběhy dvou nových četníků v období první republiky a dobrodružný rodinný komediální seriál Trpaslík režiséra Jana Prušinovského bude o obyčejné rodině Staňkových z Nymburka.

Novinkou bude rovněž třídílné psychologické drama Spravedlnost Petera Bebjaka nebo sedm dílů pokračování kriminální série Labyrint Jiřího Stracha. Televizní film Monstrum mapuje neradostný osud autora Stalinova pomníku na Letné a kriminální zápletku pak přinese nový film Zádušní oběť o pátrání po pachateli vraždy mladého důstojníka na malém městě.

Na jaře se po 15 letech objeví nové díly nejrozsáhlejšího dokumentárního projektu GEN, který se zaměřil na osobnosti, jako je Petr Pithart, Viktor Preiss, Madeleine Albrightová, Jožka Černý nebo Martina Sáblíková.

Dokumentární seriál Doktoři se bude věnovat třem špičkovým českým lékařům, Vladimíru Benešovi, Petru Neužilovi a Bohumilu Zálešákovi. O Chartě 77 bude pětidílný cyklus Vyhnáni po chartě i filmy o Janu Patočkovi a antichartě. Tři dokumenty Čechoslováci v gulagu ukážou neznámou historii občanů Československa v ruských lágrech.

Ze zahraniční produkce Česká televize nabídne čtvrtou řadu britské série Sherlock, třetí řadu Domu z karet, konspirační norský seriál Mamon I. a II., minisérii BBC Komplicové o fiktivní největší loupeži hotovosti v Británii nebo špionážní seriál Noční recepční. ČT odvysílá i minisérii Tutanchamon nebo nové zpracování Vinnetoua.

Na ČT Art se diváci mohou těšit na časosběrný portrét Bořka Šípka, pokračování cyklu Děti sametu, sérii šesti snímků Woodyho Allena a sedmi filmů Jima Jarmusche v původním znění s titulky. Déčko pak přinese starším dětským divákům seriál Anča a Pepík na základě komiksu Lucie Lomové.

Sledujte dianie v českých médiách na novej stránke.