Print this page

 TV Barrandov Muzika sa od januára zmení na Barrandov Family Foto: TV Barrandov

Hudební televizní stanice Barrandov Muzika se od ledna změní na Barrandov Family.

 

 

Nová stanice by měla oslovit širší cílovou skupinu. Přibližně polovinu obsahu bude tvořit vlastní tvorba Skupiny Barrandov, která o tom dnes informovala ČTK v tiskové zprávě.

"Obecně lze říci, že se hudebním televizním stanicím orientovaným na konzervativní diváky moc nedaří. Barrandov MUZIKA měla sice nadějný start, ale v současné době již neplní naše očekávání," uvedl generální ředitel Skupiny Barrandov Jaromír Soukup. Od července se sledovanost stanice pohybuje pod 0,2 procenta. Ze stanice také odejde společník Peter Nuňéz, který převede svůj podíl právě na Soukupa.

"Od Barrandov FAMILY očekáváme daleko lepší výsledky, které by měly pomoci naší skupině v dalším růstu. V letošním roce sledovanost Skupiny Barrandov přesahovala přes devět procent a není tajemstvím, že naše ambice jsou daleko vyšší," podotkl Soukup.

Kvůli snaze zvýšit podíl na trhu sledovanosti Skupina Barrandov před koncem roku uzavřela několik kontraktů s dodavateli obsahu, například s FremantleMedia nebo NBC Universal. "Budeme natáčet další díly našeho seriálu Doktorka Kellerová, budou i další díly úspěšných pořadů z vlastní tvorby, jako jsou Soudkyně Barbara nebo Nebezpečné vztahy," dodal Soukup.

Do Skupiny Barrandov patří TV Barrandov, KINO Barrandov, Barrandov PLUS a právě Muzika Barrandov, ze které se stane Barrandov Family. Skupina patří mediální společnosti Empresa Media, do jejíhož portfolia spadají také časopisy Týden, Sedmička, Instinkt, Exkluziv, Interview nebo tituly pro mládež Popcorn a Top Dívky. Předsedou představenstva je Soukup.

Sledujte dianie v českých médiách na novej stránke.