Print this page

Unikla nahrávka, kde sa Babiš s novinárom dohadujú na poškodzovaní jeho odporcov Reprofoto youtube Šuman Julius

V susednej Českej republike to okolo ministra financií Andreja Babiša vrie.

 

 

Len nedávno unikla nahrávka, kde počuť hlas Babiša ako o investigaítívnej novinárke hovorí, že je „pí..a zrzavá. Sobotka je ta největší svině, co jsem poznal. Zaorálek je debil, kráva Marksová chlastá..."
Dnes v českých médiách aj na sociálnych sieťach koluje nahrávka, ktorá už nie je len o vulgarizmoch.
Je z nej zrejmé, ako Babišovi slúži redaktor z novín, ktoré kúpil.

Na nahrávke je rozhovor Babiša s redaktorom Mladej fronty DNES. Babiš sa s novinárom dohaduje na tom, kedy a ako uverejniť články, ktoré poškodia napríklad politikov z ČSSD.

Babiš cez svoju firmu Agrofert kúpil v ČR veľkú časť médií, kam patrí aj MF Dnes, odkiaľ je spomínaný novinár . Nie je teda pravda, čo Babiš tvrdí, že médiá neovplyvňuje. Na Slovensku má Babiš denník Hospodárskych novín, Stratégie a ďalšie tituly vydavateľstva Mafra Slovakia.

Nahrávka sa objavila dnes na twitterovom účte s názvom Julius Šuman, kde sa objavila aj prvá vulgárna nahrávka. Juliis Šuman je tiež meno bývalého dôstojníka komunistickej tajnej služby, ktorý vystupoval ako svedok na súde ohľadom evidencie Babiša v zväzkoch ŠtB.

Aktualizácia o stanovisko Andreja Babiša a redakcie MF Dnes.

"Ja tie nahrávky nepoznám. Ja len môžem povedať, že je veľmi podivné, že niekto sleduje vicepremiéra vlády a údajne nahráva nejaké veci. Ja som to nepočul, ja to považujem za špinu a považujem to za súčasť tej kampane, ktorá prebieha voči mojej osobe, "povedal Babiš. Odmietol tiež, že by nejakým spôsobom ovplyvňoval články v médiách, ako naznačovala jedna z nahrávok. Viac: Babiš nepoprel autenticitu nahrávok s novinárom aj s vulgárnymi nadávkami

Redakcia MF Dnes dnes podvečer potvrdila, že na nahrávke je hlas jej redaktora Marka Přibila a ukončila s ním pracovný pomera vydala k nahrávke toto stanovisko:
"Dnes sa na internete objavila pochybná nahrávka, o ktorej nevieme kto, kedy, kde a na koho zadanie ju zverejnil a vystupuje v nej jeden z redaktorov MF DNES. Aj napriek tomu, že nepoznáme odpovede na predošlé otázky musí mediálna spoločnosť MAFRA chrániť svoju integritu, a preto sa rozhodla s ním okamžite rozviazať pracovný pomer," napísala Zuzana Kuchtová, personálna riaditeľka mediálnej skupiny MAFRA.