Mladá fronta bude vydávat AUTO7, auto motor a sport a Motocykl

 Mladá fronta bude vydávat AUTO7, auto motor a sport a Motocykl Foto: Autohit.cz

Vydavatelství Mladá fronta získalo od německého Motor Presse Stuttgart licenci k vydávání motoristických časopisů AUTO7, auto motor a sport a Motocykl.

 

 

Tituly bude licenčně, obchodně a redakčně zastupovat na českém trhu. Uvedlo to dnes vydavatelství v tiskové zprávě.

K časopisům budou vycházet i speciální vydání Classic, Extra pro ženy, Autoprůvodce a Extra Travel. Portfolio doplňují tituly lastauto omnibus, BIKE-Peloton, Outdoor nebo Kometa noviny.

Časopisy, ke kterým Mladá fronta získala licence, dosud vydávala společnost Motormedia Bohemia. Ta se podle serveru Mediaguru loni ocitla v insolvenčním řízení a Městský soud v Praze jí letos v květnu poslal do konkursu.

Mladá fronta loni většinu svých tištěných periodik prodala společnosti CN Invest. Nově naopak vyvinula a spustila web Autobible.cz a před nedávnem i tištěný magazín Autobible.

"Dlouhodobě je na českém mediálním trhu znatelné, že je nutné se profilovat," uvedla mluvčí Mladé fronty Pavlína Míčová. Do budoucna se vydavatelství bude orientovat na aktivity související s dalšími novými produkty a projekty určenými pro specializovanou a širokou cílovou skupinu, dodala.

Nové portfolio auto-moto, active sport a hobby titulů vydavatelství Mladá fronta má podle ABC ČR na českém mediálním trhu podíl okolo 39 procent v inzerci a 31 procent v prodeji.