UPC začala ponúkať lacné mobilné volania do zahraničia

UPC začala ponúkať lacné mobilné volania do zahraničia Ilustr.foto

Kabelový operátor UPC začal v ČR nabízet firmám levné volání z mobilního telefonu do mobilních i pevných sítí v zahraničí. Malé i větší firmy tak mohou proti běžným mobilním tarifům ušetřit až desítky procent.

Vyplývá to z informací společnosti na internetu.

Řešení využívá telefonování z mobilního přístroje přes Wi-Fi nebo prostřednictvím mobilních sítí 3G, LTE nebo 5G. Služba umožňuje jednoduché předávání hovoru na další linky, záznamník nebo videokonferenci.

Tarif UPC Business EU umožňuje neomezené volání na pevné a mobilní linky v ČR a zemích EU za měsíční paušál 179 Kč na linku nebo 895 korun na hlasový kanál sdílený více uživateli. Program UPC Business Svět pak za 199 Kč a 995 korun nabízí volání do většiny zemí světa. Uživatel může v rámci paušálu provolat 10.000 minut.

Například konkurenční Vodafone nabízí firmám za 101 korun měsíčně volání do zemí EU za čtyři koruny za minutu. T-Mobile má pro nefiremní zákazníky s tarify Mobil nebo S námi sazbu do okolních zemí 6,99 Kč za minutu nebo 12 korun po Evropě.

UPC je v České republice a na Slovensku největším poskytovatelem placených kabelových televizních služeb a vysokorychlostního internetu. Její kabelové sítě jsou v dosahu více než dvou milionů firem a domácností. Služby UPC využívá přibližně 800.000 zákazníků s více než 1,5 milionu služeb. UPC Česká a Slovenská republika je součástí společnosti Liberty Global.