ČT bude mať spravodajské pozície aj v Londýne a Istanbule

ČT bude mať spravodajské pozície aj v Londýne a Istanbule Foto ČT

Česká televize otevře nové zpravodajské posty v Londýně a v Istanbulu.

 

 

Do Londýna v lednu nastoupí dosavadní bruselský zpravodaj Bohumil Vostal a zpravodajské místo v turecké metropoli Česká televize obsadí během příštího roku. ČT to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Televize během následujících měsíců rovněž obmění zpravodaje v Belgii, USA, Rusku a Polsku. Z USA se do Prahy vrátí Martin Řezníček, kterého ve Washingtonu vystřídá současný zpravodaj v Rusku David Miřejovský. Toho v Moskvě nahradí Miroslav Karas, který opustí post varšavského zpravodaje. Na jeho místo nastoupí reportérka a moderátorka Dana Zlatohlávková, kterou diváci dosud vídali v pořadu Horizont ČT24. Z Prahy do zahraničí na stálou misi zamíří také reportér a moderátor pořadu Události, komentáře Lukáš Dolanský, který koncem roku nahradí Bohumila Vostala v Bruselu.

"Otevření dvou nových zahraničních postů je jedním z dalších významných počinů, kterým ČT upevňuje svou vedoucí pozici na poli zahraničního zpravodajství mezi českými médii. Pro Velkou Británii jsme se rozhodli mimo jiné i proto, že přichází období praktického brexitu, a s ním i množství změn a událostí, které se významně dotknou Evropy i České republiky. Zásadní je ale i nový post v Turecku, díky němuž budeme mít zase o něco blíže k turbulentnímu dění na Balkáně a Blízkém východě," uvedl generální ředitel ČT Petr Dvořák.

V současnosti má Česká televize síť devíti zahraničních zpravodajů. Beze změny zůstávají zpravodajské posty v Německu, Číně, Izraeli, Francii a na Slovensku.

Sledujte dianie v českých médiách na novej stránke.