ČT tento rok natočí 406 relácií vrátane štyroch nových seriálov

 ČT tento rok natočí 406 relácií vrátane štyroch nových seriálov Foto: ČT

Česká televize bude letos pracovat na 406 nových pořadech. Je mezi nimi 33 hraných snímků včetně čtyř seriálů. Polovinu tvoří dokumenty, pětinu pořady věnované hudbě, divadlu a tanci.

 

 

Uvedli to zástupci ČT na dnešní tiskové konferenci.

Podle generálního ředitele Petra Dvořáka vybrala ČT schválené projekty z celkem 1100 námětů, které loni obdržela. Programová rada pak vybírala ze zhruba 500 námětů. "Vzhledem k tomu, kolik měsíců intenzivních příprav bylo vývoji těchto námětů věnováno a jak pečlivým sítem prošly, jsou tím nejlepším, co můžeme našim divákům nabídnout," podotkl Dvořák.

Vedle druhé řady seriálu První republika a seriálu Život a doba soudce A.K., jehož režiséry se opět stanou Robert Sedláček, Radim Špaček, Bohdan Sláma a nově i Petr Marek, je to seriál Inspektor Max s Jurajem Kukurou v hlavní roli a nový počin Jana Prušinovského Most z prostředí stejnojmenného severočeského města.

Mezi novými projekty se objeví i čtyři minisérie. Jednou z nich je Vzteklina v režii Tomáše Bařiny, další bude fantaskní krimi režisérů Marka Najbrta a Radima Špačka Svět pod hlavou, ve které spojili síly tvůrci Případů 1. oddělení a snímku Pouta, režisér Jiří Strach připravuje mysteriózní thriller Krev démona a režisér Petr Bebjak psychologické drama Spravedlnost.

"V loňském roce jsme schválili také výrobu 190 nových dokumentů. Budou mezi nimi projekty, které se věnují novodobé historii, vracejí se z různých úhlů k období normalizace, ale i k významným dějinným osobnostem," uvedl ředitel vývoje Jan Maxa. Chystají se například cykly k výročí Charty 77 v příštím roce, David Ondříček se bude věnovat olympionikovi Emilu Zátopkovi a v dokumentu Panovnice ČT připomene 300 let od narození Marie Terezie ve scénáři a režii bratrů Šimona a Michala Cabanových.

Sledujte nás na podstránke, ktorá prináša správy hlavne z diania v médiách v ČR: