Kinosvět spustil testovacie hybridné TV vysielanie

 Kinosvět spustil testovacie hybridné TV vysielanie Zdroj: Kinosvět TV

Československá filmová společnost spustila testovací hybridní vysílání svého kanálu TV Kinosvět.

 

 

Zkušebně vysílat v HbbTV bude v pozemní regionální síti 4 společnosti Prague Digital TV, v regionální síti 7 společnosti Progress Digital a na satelitní platformě Skylink. Uvedla to v tiskové zprávě. Test se netýká vysílání v kabelových a IP TV televizních sítích.

Hybridní televize HbbTV (Hybrid broadcast broadband TV) je technologie, která slučuje na obrazovce výhody standardního televizního vysílání s možnostmi příjmu jakéhokoliv obsahu šiřitelného po internetu. Odkazy na text, fotografie, audio či video mohou být synchronizovány s právě vysílaným pořadem.

"Aktuálně lze například využít aplikace s informacemi o připravovaných novinkách ve vysílání našich televizních stanic CS film a Horor film i aplikace s informacemi o našem knižním portálu a e-shopu CS knihy a o portálu Digiport. Nicméně už nyní plánujeme zásadní rozšíření našeho HbbTV o další videa tak, aby byla služba pro uživatele dostatečně atraktivní a měl zájem do ní vstupovat i pro komerční informace," uvedl jednatel Československé filmové společnosti Leoš Pohl.

Aby bylo možné HbbTV využívat, je vždy nutné připojení na internet a pak set top box s podporou HbbTV, nebo takový televizní přijímač, který technologii Hbb TV rovněž podporuje. HbbTv tedy představuje univerzální platformu pro digitální doplňkové služby, která není omezena specifikami jednotlivých výrobců televizních přijímačů.

 

Sledujte nás na podstránke, ktorá prináša správy hlavne z diania v médiách v ČR: