ČT otvorila v Brne nové štúdio za 350 miliónov korún

 ČT otvorila v Brne nové štúdio za 350 miliónov korún Foto: ČT

Česká televize dnes slavnostně otevřela nové studio v Brně-Líšni. Investice do budovy v bývalém areálu Zetoru a do zařízení dosáhla přibližně 350 milionů korun.

 

 

Zázemí ve studiu našlo všech zhruba 250 zaměstnanců. Obě budovy v centru Brna, kde dosud Česká televize sídlila, prodá ve veřejné dražbě.

Stavba nového brněnského studia začala na podzim 2014 a trvala 16 měsíců. Objekt zahrnuje tři samostatná studia. Jedno je určené pro zpravodajství, ve druhém vznikají studiové pořady. Největší plochu, a to 330 metrů čtverečních, zabírá studio, které umožní vyrábět i náročné dramatické projekty.

"Jsem především rád, že Česká televize není jen pražskou televizí, ale že je televizí, která věnuje velkou pozornost rozvoji svých regionálních studií. A to, že jedna z největších investic v posledních letech byla realizována právě tady v Brně, je toho jednoznačným důkazem," řekl novinářům při otevření studia premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Z celkové investice 350 milionů korun šlo 274 milionů do samotné stavby, dále 32 milionů do osvětlovací techniky a dalších 45 milionů korun do televizních technologií.

"Otevřením brněnského studia získává Brno ten nejmodernější televizní komplex, který zatím v České republice vznikl. Díky tomu tady bude možnost pracovat na nejmodernějších technologiích a na nejnovějších zpravodajských systémech," řekl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Brněnské studio letos slaví 55. výročí od zahájení prvního vysílání. Obě budovy v centru Brna ČT prodá ve veřejné dražbě. Součet vyvolávacích cen je přes 100 milionů korun, které se vrátí do rozpočtu ČT.

Sledujte novinky z českých médií.