SHMÚ sa teší z extrémneho počasia, na webe láme rekordy

SHMÚ sa teší z extrémneho počasia, na webe láme rekordy Foto: SHMÚ

Január a február priniesol webovej stránke Slovenského hydrometeorologického ústavu www.shmu.sk rekordnú návštevnosť, vďaka výkyvom počasia.

 


V SHMÚ sa tešia z návštevnosti ich webu. „Len počas februára si stránku otvorilo takmer 1,11 milióna jedinečných návštevníkov. Na stránke urobili 5,8 milióna návštev a systém zaregistroval takmer 25 miliónov zobrazení." Ak by bola stránka v systéme AIMmonitor, tak patrí medzi najnavštevovanejšie weby na Slovensku.

SHMÚ na svojom webe píše, že na stránke SHMÚ v januári zaznamenali až 29,2 milióna zobrazení.  Akú metodiku používajú, už nešpecifikujú. V januári ich systém vykázal viac ako 1,2 milióna jedinečných prístupov a celkovo 6,7 milióna návštev.

„Dôvodom rekordného záujmu bolo zrejme typicky zimné januárové počasie s častým snežením, vo februári návštevníkov zaujímala skôr povodňová situácia. SHMÚ je štátna organizácia, ktorá spadá pod rezort Ministerstva životného prostredia SR. "Teší nás teší takýto záujem verejnosti, veď pravidelne patríme medzi desať najnavštevovanejších stránok na Slovensku," povedal generálny riaditeľ SHMÚ Martin Benko.

SHMÚ chystá v najbližších dňoch zlepšenia na svojej stránke. „Pripravujeme totiž nové aktivity, ktorými chceme zvýšiť kvalitu našich služieb," povedal Benko.

Podľa Google Zeitgeist 2012 bol SHMÚ desiaty najvyhľadávanejší výraz na slovenskom Google.

 

Najvyhľadávanejšie vo vyhľadávači Google 2012 na Slovensku


1. Facebook
2. YouTube
3. Pokec
4. Bazoš
5. Gmail
6. Topky
7. TV program
8. SME
9. CP
10. SHMÚ