O hudbu George Michaela je po jeho smrti mimoriadny záujem

O hudbu George Michaela je po jeho smrti mimoriadny záujem Foto: FB G. Michael

To, že po smrti britského hudobníka Georgea Michaela stúpne záujem o jeho dosky, sa čakalo, avšak súčasný záujem prekonal všetky očakávania.

Spevák, skladateľ a producent Michael zomrel minulú nedeľu vo veku 53 rokov. Jeho hudobné videá dominujú v internetovej hudobnej službe iTunes, kde medzi desiatimi najpopulárnejšími hudobnými videami je osem Michaelových, informovala agentúra AFP.

Dvojalbum Ladies & Gentlemen sa 18 rokov po svojom vzniku stal najpredávanejším v 37 krajinách sveta. Michael, preslávený najmä piesňou Last Christmas, vedie tiež medzi užívateľmi hudobných služieb Deezer a Spotify.

Po Michaelovej smrti stúplo počúvanie jeho hudby celosvetovo o 3158 percent. Najčastejšie ľudia hľadajú pieseň Last Christmas, ďalej potom hity Careless Whisper, Faith, Freedom! alebo Wake Me up Before You Go-Go.

Podľa agentúry AFP nie je vylúčené, že to je iba začiatok, pretože britské médiá tvrdia, že Michael pracoval na nových piesňach a že by mohli posmrtne vyjsť až tri albumy. Michael v 80. rokoch pôsobil so skupinou Wham a neskôr sólovo.

Záujem o prácu zosnulých hviezd nie je výnimočný. Prejavil sa aj po smrti napríklad Davida Bowieho alebo Prince.