Trump na twitteri omylom chválil inú Ivanku ako svoju dcéru

 Nový americký prezident Donald Trump vzbudil neobvyklú pozornosť na twitteri potom, čo pochvalný odkaz adresovaný svojej dcére poslal omylom iné Ivanke.

Odkaz dostala Ivanka Majicová z anglického Brightonu. V noci na dnes sa správa v rámci celosvetovej sociálnej siete dočkala tisícoviek preposlaní a reakcií. Uviedla to dnes agentúra AP.

Trump, ktorý sa pripravuje na prevzatie moci pri piatkovej inaugurácii, preposielal odkaz, v ktorom istý užívateľ siete napísal, že jeho dcéra Ivanka je "skvelá žena so skutočným charakterom a úrovňou". Užívateľ ale použil spojenie na inú Ivanku a Trump chybu opakoval.

Majicová neváhala a odpovedala. "A vy ste muž s ohromnou zodpovednosťou. Odporúčam vám, aby ste si dával väčší pozor na twitter a aby ste venoval viac času zoznamovaniu sa s okolnosťami klimatických zmien," odkázala Trumpovi, ktorý je veľmi aktívny na twitteri a nezdá sa byť zástancom obmedzovanie výroby kvôli skleníkovým plynom.

Trump v predvolebnej kampani tvrdil, že globálne otepľovanie je podvod, ktorý si vymyslela Čína, aby poškodila americké hospodárstvo. Povedal tiež, že parížsku klimatickú dohodu vypovie a že bude podporovať priemyselné odvetvia, ako je ťažba uhlia, ropy a zemného plynu.