Gordulič posiela Trumpovi video: Slovakia second

„Situácia je vážna. Ak to má niekto vyriešiť, je to Slovensko. Preto Slovensko musí byť druhé."

 Je slogan paródie s názvom America first, Slovakia second, ktorá sa vo štvrtok skoro ráno objavila na facebookovej stránke Ťažký týždeň s Janom Gorduličom a vo veľkom sa šíri internetom.

Video, ktorého autorom je humorista Ján Gordulič, sa začína vetou: Toto je správa slovenskej vlády pre amerického prezidenta. Gordulič Trumpovi vysvetľuje, ako to na Slovensku chodí, ukazuje spravodajské tváre z RTVS, Markízy, ale aj slovenských politikov - Andreja Kisku či Milana Mazureka, ako kričí na moslimskú rodinu.

Ako vzniklo video? "Inšpirovali nás fanúšikovia, prvú verziu scenára napísal Marián Psár aloas Mladý hejter z Utrpenia mladého hejtera, ktorý s nami pracuje už dlodobo," povedal pre Omédiách.com Gordulič, ktorý si vzal na starosť editovanie, prepis a prednes sprievodného komentára.

America first a čkokoľvek second, sú paródie, ktoré vznikajú po celom svete. Začalo to v Holandsku, kde po zvolení Donalda Trumpa za prezidenta USA vzniklo parodické video, ktoré americkému prezidentovi jeho štýlom vyjadrovania vysvetľuje výhody Holandska. Za krátko nasledovalo video zo Švajčiarska, v ktorom sa Švajčiari označili za „najsexi krajinu na zemi," v Portugalsku, Nemecku, ktoré sa chváli Davidom Hasselhoffom, či v Českej republike.
Svoje America first, Slovakia second dnes zverejnilo aj Fun rádio.