Print this page

Videovrah z facebooku spáchal samovraždu Reprofoto Youtube Trenton Marshall

Tridsaťsedemročný Steve Stevens na svojom účte na facebooku v nedeľu zverejnil v krátkom slede tri videonahrávky.

 

 

V prvej tvrdil, že sa chystá spáchať vraždu. Na druhej zastrelil 74 ročného Roberta Godwina a na tretej sa k činu priznal. Záznam vraždy v Clevelande zostal na stránkach facebooku celé dve hodiny. Polícia po Stevensovi od nedele pátrala.

Dnes The Independent informuje, že Stevens sa údajne zastrelil potom, ako ho našla polícia. Podľa informácií z facebooového účtu pennsylvánskej polície sa ho najprv pokúšali zastaviť. Stevens po krátkom prenasledovaní spáchal samovraždu, píše polícia.

Na inom videu Stevens hovoril o svojej závislosti na hazarde. Konštatoval, že všetko prehral a vinu za to, k čomu dôjde, pripisoval svojej priateľke Joy Laneovej. Jej meno donútil vysloviť aj Godwina, ktorému pred výstrelom povedal: "To, čo sa vám stane, je jej chyba." V ďalšom videozázname hovoril, že už zabil 13 ľudí a neprestane, kým ho nechytia. Podľa vyšetrovateľov bol Godwin zatiaľ jedinou Stevensovou obeťou.

Spoločnosť Facebook v pondelok oznámila, že sa začala zaoberať tým, ako lepšie kontrolovať násilný obsah. Tri spomínané videá Stevens umiestnil na facebook v rozpätí niekoľkých minút. Jeho účet spoločnosť zablokovala 23 minút po ohlásení druhého videa. "V tomto prípade nám prvé video nikto neohlásil, dostali sme len hlásenia o druhom videu - so streľbou - po viac ako hodine a 45 minútach, čo bolo zverejnené," informoval za spoločnosť Facebook Justin Osofsky.

Menovaná žena Joy Laneová televízii CBS potvrdila, že mala s podozrivým niekoľkoročný vzťah a že sa k nej aj jej deťom správal dobre. Stevens pracoval ako poradca v spoločnosti, ktorá mladým ľuďom pomáha rozvíjať odborné schopnosti a nájsť si prácu. Zamestnávateľ si Stevensa pred nástupom dôkladne preveroval a nič znepokojujúceho neobjavil.