Vznikol Včas.sk

Vznikol Včas.sk Reprofoto Omédiách.com

V pondelok 15. mája začal vychádzať nový online denník Včas s podtitulom „slovenský denník". AKTUALIZÁCIA.

 

 

Nielen názov je podobný webu Nového Času čas.sk.
Logo tvorí rovnako ako pri čas.sk červený štvorec s bielym písmom. Kým čas.sk má podtitul „Nezávislý denník" podtitul Včas.sk je „slovenský denník".

Web Včas.sk má biely podklad a ústredná farba je čierna a biela.

 

Dnešné hlavné články sú: o zmene pohlavia, rozhovor s Monikou Flašíkovou-Beňovou o Matovičovi ale aj o kauze kamarátky Evity, či videoblog poslanca Juraja Drobu.

Na čelo redakcie je Štefan Šperka, ktorý v minulosti pôsobil v denníkoch Nový Čas, Plus 1 deň a ako šéfredaktor vo vydavateľstve Scandal Media Group.

"Vizuálne sme sa portál www.vcas.sk snažili priblížiť svetovým trendom, ktoré v online svete fungujú. Profilujeme sa ako spravodajský portál, nevyhýbame sa však ani odvážnejším témam. Chceme čitateľom poskytnúť široké spektrum informácií. To znamená, že si u nás nájde každý jeden to, čo hľadá," povedal Šperka. Web má podstránky: politika, správy, šoubiznis, životný štýl, svet ženy, pre mužov, blog a video. Vlastné redakčné články sú hlavne v lifestylových sekciách a sekcii šoubuznis. Sekcie politika, správy a šport tvoria zatiaľ hlavne články z agentúry TASR.


"Do roka máme ambíciu byť v prvej tridsiatke webov na Slovensku," napísal Šperka. Za webom je podľa Šperku zahraničný kapitál. „Britských investorov zastupuje na Slovensku Advokátska kancelária Renáty Záhorákovej & partners v Bratislave," píše nový online denník v tlačovej správe. "Za nami nie sú žiadne finančné skupiny s podnikateľskými aktivitami na Slovensku, ani nič podobné a to nám dáva slobodu, akú nemá na Slovensku takmer žiadne iné médium," povedal Šperka.

"Možnosť u náš vytvoriť si svoj vlastný profil na vlastné blogy bude mať každý jeden čitateľ," povedal Šperka.

 

Aktualizácia o odpovede šéfredaktora Štefana Šperku na otázky Omédiách.com:

Foto: Včas.skKto je investorom?

Ide o skupinu britských podnikateľov, ktorých zastupuje George Taylor. Tí doposiaľ nepodnikali v mediálnom sektore a možnosť založiť internetový denník v strednej Európe prijali ako výzvu. Advokátska kancelária Záhoráková & partners v týchto dňoch pripravuje založenie novej spoločnosti na Slovensku, ktorá sa stane vydavateľom nášho denníka.

Tá podobnosť s webom Nového Času je zámer?

Tento druh média má svoje typické charakteristiky. Nájdete ich rovnako v nemeckom Bilde, či v britskom The Sun. Červené logo v štvorci je tohto typickým príkladom. Pri hľadaní vhodného mena sme chceli niečo krátke a svižné s voľnou doménou. Názov Včas sa nám zapáčil, lebo ako tvrdíme, niekto má čas a niekto potrebuje informácie skutočne včas.

Koľko máte redaktorov?

Web má v súčasnosti 9 redaktorov zameraných na politiku, šoubiznis, life style, spracovanie agentúrnych správ a tiež redaktorov pre sekcie pre mužov a ženy a niekoľko externých spolupracovníkov.