Polícia upozorňuje na podvodnú stránku na facebooku

Polícia upozorňuje na podvodnú stránku na facebooku Ilustr.foto: polícia SR

„Ide naozaj o podvod s cieľom okradnúť ľudí o peniaze. Jednoduchá rada: Neverte nikomu, dnes vám nikto nedá nič zadarmo!" píše polícia.

 

 

Polícia upozorňuje na podvodnú stránku www.facebook.com/vyhernyden1 , ktorá sľubuje kosačku zadarmo.

"Náš tím sa tejto stránke venuje a robí všetko preto, aby boli ľudia spojení s touto stránkou postavení pred spravodlivosť. Ak si niekto myslí, že sa na internete schová pod rúškom anonymity, je na omyle," píše polícia na svojom facebookovom účte.

Zároveň žiada občanov, kto už prišiel o peniaze, nech to ide osobne oznámiť na políciu.

Podmienky zúčastnenia sa súťaže sú nasledovné: „Lajkni stránku", „Komentuj" a „Zdieľaj". Admin stránky vyzýva na zadanie slova „Hotovo", alebo iného textu do správy pre užívateľa „Vyherny den" a následne kontaktuje ľudí, ktorí urobia aktivitu, s tým, že majú až 90 percentnú šancu na výhru, ale len za predpokladu, že má záujemca mobilný paušál spoločnosti Slovak Telekom, a.s..

Z reakcii na stránke je zrejmé, že do súťaže sa zapojiili tisícky ľudí.

Podobné súťaže sa objavujú pravidelne. Sľubovali napríklad auto zadarmo.

Viac: Aj vy ste sa zapojili do súťaže o Range Rover zadarmo? Súťaž je podvrh

Ak záujemca reaguje a pošle svoj kontakt, obdrží odpoveď, ktorá ho informuje o výhre aj s podmienkou jej získania, ktorú predstavuje potvrdenie SMS správou so šesť miestnym kódom na skrátené číslo 300 do piatich minút.

„Takto vykonštruovaná podmienka nie je náhodná. Presne zodpovedá jednej z možností navýšenia si kreditu hráčskeho účtu, aký je možné si vytvoriť na stránkach lotériovej spoločnosti Tipos. Odoslaním SMS správy s takto vygenerovaným šesť miestnym kódom v určenom časovom limite bude záujemcovi zaúčtovaný poplatok, o ktorý sa obohatí neznáma osoba (resp. osoby) navýšením hráčskeho účtu (účtov) na stránkach lotériovej spoločnosti Tipos, a. s.. Odtiaľ je potom možný prevod finančných prostriedkov na priradený bankový účet. Nakoniec, ani po potvrdení SMS správou, účastník predmetnú výhru nezíska," píše polícia.