Na profesia.sk sa hľadal minister školstva za SNS. Zn. súrne

Na profesia.sk sa hľadal minister školstva za SNS. Zn. súrne Reprofoto JOJ

Prinášame stanovisko Profesia.sk. 

 


Na webe Profesia.sk sa na krátky čas objavil neobvyklý inzerát s názvom: SNS hľadá ministra školstva, zn. súrne! Zadávateľom inzerátu bol nezávislý poslanec Miroslav Beblavý.

 "Keďže Andrej Danko stále nevie nájsť ministra školstva, zadali sme za neho inzerát na Profesii," vysvetľuje dôvod Beblavý.

"Podmienkou pridelenia pracovnej pozície je predpokladaná schopnosť udržať sa vo funkcii aspoň jeden školský, ideálne aj kalendárny rok," píše v inzeráte.

Podľa inzerátu úspešný uchádzač bude mať žiadnu alebo slabú predstavu o tom, čo sa deje, bude organizovať branné cvičenia, kontrolovať používanie správneho fontu. Bude tiež hľadať prepojenie medzi pivovarníctvom a vedou. Ale aj sa bude zúčastňovať na tlačových konferenciách, s poznámkou, že vystupovanie nie je podmienkou a bude sa vyhýbať sa odpovediam na otázky a samozrejme bude za ne ďakovať.

Odporúčame aj: Zachránili sme kritické komentáre, ktoré Plavčan na facebooku zmazal

Za to bude mať ohodnotenie v závislosti od výkonu, 13. plat, vlastnú kanceláriu, počítač, šoféra, služobný telefón, ale aj možnosť odkúpiť si staršie sifóny zo skladu po 271 eur/kus.

Inzerát sa dlho na webe Profesia neudržal, spoločnosť ho podľa slov Beblavého zrušila.

SNS doposiaľ nenavrhla kandidáta za abdikovaného Petra Plavčana. Vedením rezortu poveril prezident dočasne ministerku pôdohospodárstva Gabrielu Matečnú.

Aktualizácia o stanovisko Profesia.sk 15:30: "Profesia vníma dôležitosť hľadania nového ministra školstva, ktorý udá rezortu ten správny smer a pomôže študentom s ich uplatniteľnosťou na trhu práce. Zároveň sa však vymedzujeme voči akýmkoľvek snahám politizovať náš pracovný portál a preto bol inzerát pána Beblavého vymazaný."