Bývalá redaktorka RTVS spustila web Dalito.sk

Bývalá redaktorka RTVS spustila web Dalito.sk Reprofoto RTVS

 Vo štvrtok odštartoval web Dalito.sk, za ktorým je bývalá redaktorka RTVS Lucia Tomečková a viacero bývalých či súčasných novinárov či publicistov.

 

 

 

Medzi prvými textami je napríklad profilový rozhovor s futbalistom Janom Kollerom, ktorý s rodinou žije v Monte Carle, alebo rozhovor Tomečkovej s Branislavom Zlochom, riaditeľom pre marketing a rozvoj na Vysokej škole manažmentu / City University of Seattle v Bratislave.

„Čítať náš nezávislý portál www.dalito.sk bude nebezpečné a na vlastnú zodpovednosť, pretože možno vďaka DALITO.SK zistíte, že mnohé veci ste doteraz robili zle, a môžete si tak akurát vlastnú hlavu obúchať o stenu. Budete sa možno pýtať samých seba, kde som urobil/la chybu?! A DALITO.SK vám odpovie. Ak vás príbehy úspešných ľudí, ktorí už dnes môžu s hrdosťou povedať: „DAL SOM TO!", inšpirujú, splní sa náš sen, priniesť do frustrovanej spoločnosti plnej káuz aj niečo pozitívne. Ale aj ponaučenia od druhých s prežitým," týmito slovami uviedla nový web Lucia Tomečková, ktorá je zakladateľkou aj šéfredaktorkou dalito.sk.

Webový projekt je rozdelený do dvoch častí: portál a kariéra.

Na projekte podľa Tomečkovej spolupracuje viacero redaktorov zo Slovenska a Českej republiky. Medzi nimi napríklad bývalý šéf spravodajstva Markízy a neskôr člen politickej strany ANO Ľubomír Lintner, ktorému dnes na dalito.sk vyšiel stĺpček s názvom: Cez týždeň môžeme klamať a kradnúť, veď pred nedeľnou omšou sa vyspovedáme? Alebo dlhoročná regionálna redaktorka Lucia Žatková, ktorá píše o živote v Afrike.
Web má aj blogy. Prvými blogermi sú bývalý šéf STV Peter Malec či spisovateľka Petra Nagyová Džerengová.