Nová móda z Ruska: Ľudia sa na sociálnych sieťach predvádzajú prenajatým luxusom

Nová móda z Ruska: Ľudia sa na sociálnych sieťach predvádzajú prenajatým luxusom Foto: Instagram rentroses


Túžba vzbudiť u priateľov závisť naberá nové rozmery. 

 

 

Nemáte luxusné lietadlo a chcete oslniť svojich obchodných partnerov? Prenajmite si ho, odfoťte sa v ňom a fotku dajte na Instagram. Sociálny status bol a je v Rusku dôležitý.

V Rusku vznikol priemysel, ktorý ťaží z túžby vzbudzovať závisť a žiarlivosť na sociálnych sieťach. Píše o tom nemecký denník Süddeutsche Zeitung.

"Chcete urobiť dojem na svoje kamarátky, alebo naštvať svojho ex?" láka na Instagrame napríklad rentroses_gtn. "Objednajte si luxusnú kyticu len za 800 rubľov a máte ju na desať minút na selfíčko." V prepočte necelých 10 eur nie je za 101 ruží až tak veľa. Aj tak by po nejakej dobe len prekážali a začali by zapáchať. Na Instagrame sa potom objaví fotky s kyticou aj s textom typu: "Môj miláčik ma zase rozmaznáva." Alebo: "Som dojatá!" V krajine, kde na Medzinárodný deň žien nesmie žiadna žena zostať bez kytice, je o takéto služby záujem hlavne okolo 8. marca.

Ak si priplatíte 300 rubľov, je možné prenajať si od Rentroses tiež obal najnovšieho iPhonu alebo od okuliarov Ray Ban. Požičať si na internete je možné za účelom fotografovania aj trénované mužské telo (bez tváre), alebo sa s týmto telom, kvetmi a darčekovou krabičkou od Tiffanyho nechať odfotiť v novom vozidle BMW. To už stojí v prepočte okolo 70 eur. A dvakrát toľko nech si pripraví ten, kto má záujem o fotografie z kabíny "vlastného" luxusného lietadla sprostredkovaného cez @privatjetstudio.