Bohumil Stejskal a Samo Marec spustili športový web

Bohumil Stejskal a Samo Marec spustili športový web

Známi blogeri budú na TakUrčitee.sk písať o športe, neobjektívne a z nadhľadu.

 

 

Bohumil Stejskal založil vlastný športový web TakUrčitee.sk. „Slovenský internet ich ešte pár určite zvládne. Tento je a bude neobjektívny," napísal v úvode Stejskal, známy ako bloger, ktorý hodnotí televízne relácie na Mediálne.sk. Písať postrehy a športové analýzy nebude sám. Pomáhať mu bude ďalší bloger Samo Marec a niekoľko ďalších autorov. „Našim cieľom nie je prinášať výsledky ani ničnehovoriace názory trénerov z pozápasových tlačoviek. Počítame s tým, že ste ich už niekde čítali, videli, počuli. Pokúsime sa prinášať tak trocha iný pohľad na šport," sľubujú autori. "Miestami možno viac analytický, určite odľahčený a aspoň pokusne vtipný, celkom určite fanúšikovský," píšu.

Ako názov zvolil Stejskal obľúbenú repliku športovcov, keď vidia pred sebou mikrofón: "Tak určite..."

Na stránke už pribudli prvé texty, napríklad o Slovane v KHL, alebo predzápasová analýza Ligy majstrov od Sama Mareca. Stránka bude mať aj blogy, prvý napísal Stejskal o dvoch kultových hláškach. Jednou z nich je „"Stanko, dobre ši zrobil!" od majiteľa troch sošiek OTO Marcela Merčiaka. Okrem toho na stránke je aj pravidelná rubrika Striedačka alebo Góly-body-hlody, kde je fikcia o Hnedých dresoch Šošonov: „Namiesto tradičnej žltozelenej nastúpili domáci v netradičnom zlatočiernom futbalovom šate. Fanúšikovia zareagovali na nový dizajn s pomerne veľkou nevôľou. Považujú ho za znesvätenie klubových farieb."

A web má aj rubriku Mám v paži, tam majú pribúdať pohľady športových analfabetov.

„Nemám s TakUrčitee ambíciu "byť najväčší", ani generovať ohromujúce čísla čítanosti, skôr by som chcel, aby táto moja voľnočasová aktivita bola vhodným doplnkom pre internetových športových čitateľov," povedal pre Omédiách.com zakladateľ a majiteľ webu Stejskal.

TakUrčitee.sk sa nechystá konkurovať množstvom správ spravodajským webom. „Skôr nech tam sú texty "lepšie", "iné" ako inde. Keď a kým sa to bude dariť, dovtedy bude web fungovať," povedal Stejskal, ktorý je presvedčený, že o športe sa dá čítať od rána do večera.

 

(Autorka v minulosti pracovala v rovnakej redakcii ako Bohumil Stejskal)