RTVS má nový web. Pozrite sa, ako vyzerá

RTVS má nový web. Pozrite sa, ako vyzerá

Onedlho bude mať RTVS opäť nový web. Tentokrát bude spoločným webovým sídlom pre rozhlas aj televíziu. Webu Omédiách.com sa podarilo získať ukážky z testovacej verzie.

 


Nový web, ktorý bol krátko voľne dostupný, je zatiaľ v testovacej verzii. RTVS už k nemu zablokovala prístup. Oficiálne používa RTVS stále tri staré weby – stv.sk, ktorý jej posledný mesiac zabezpečuje firma Fat Chilli. Má síce samostatný web rtvs.sk, ten je skôr administratívnym webom inštitúcie a rozhlas.sk, ktorý je terčom najčastejšej kritiky. Nové spoločné webové sídlo bude na adrese rtvs.sk, spustiť by sa malo v blízkom čase.

Nový chystaný web je spoločný pre celú inštitúciu. Už na prvý pohľad je lepší. Má jednoduchý dizajn a okrem ružovej - farby loga - používa odtiene sivej. Titulka je spoločná pre celú inštitúciu, používa veľké fotografie a má "tehličkový" dizajn pripomínajúci Windows 8.
Z obsahového hľadiska kladie dôraz na program. Na titulke sú fotografie na programové hity, pod nimi je aktuálny program, ktorý RTVS vysiela na Jednotke a Dvojke, a v tretej sekcii nižšie najsledovanejšie programy v archíve, ktoré bude možné si aj spustiť.

Web v ďalších sekciách rozdeľuje obsah pre rozhlas a televíziu. Aktuálny web rozhlasu je nepraktický. Nová verzia ponúka jednoduché rozdelenie podľa jednotlivých rozhlasových okruhov, pričom oveľa ľahšie je vyhľadávanie aj jednotlivých rozhlasových relácií.

.

 

 


Nový web bude cez registráciu ponúkať vytvorenie vlastného prehľadu vysielania televízie.
Doposiaľ web pre televíziu zabezpečovala spoločnosť Fat Chilli, pred pár dňami s ňou rozviazal generálny riaditeľ RTVS tri zmluvy viažuce sa k webu. Prípravu nového spoločného webového sídla RTVS má sekciu marketingu a komunikácie.

Odporúčam aj: RTVS nechce mať na webe nič spoločné s červenou papričkou

Televízia zatiaľ neodpovedala na otázky, kedy spustí nový web, koľko ju stojí a či na jeho príprave spolupracuje aj externá spoločnosť.

Doterajší web STV