Za stiahnutím Zlodejov detí nie sú výhrady Boórovcov, hovorí JOJ

Za stiahnutím Zlodejov detí nie sú výhrady Boórovcov, hovorí JOJ

Televízia JOJ odvysielala len dve časti nového seriálu Zlodeji detí. Z ďalšieho programu ho stiahla. „Za stiahnutím je malý divácky záujem o žáner s vážnejšou témou," povedal hovorca JOJ.

 


Hoci JOJ vo veľkom promovala nový seriál Zlodeji detí, len po dvoch častiach ho stiahla z programu. V pláne bol aj v utorok večer, namiesto neho pôjde film Hitman a vo štvrtok večer po Paneláku pôjde film Déjà vu.

 

Osemdielny miniseriál vyrobila produkčná spoločnosť DNA Production, natáčalo sa so slovenskými aj  britskými hercami. Námetom scenára je skutočný príbeh Ivany Boórovej, ktorej britské úrady odobrali deti pre podozrenie zo sexuálneho zneužívania. Práve rodina Boórová, o ktorej pravidelne informovala JOJ vo svojom spravodajstve, sa proti nasadeniu seriálu bez jej súhlasu ohradila. Proti nasadeniu filmu sa ozvala rodina Boórovcov, ktorá si myslí, že tvorcovia si mali pýtať od nej súhlas.

Odporúčam: Boórovci sú rozhorčení z natočenia seriálu JOJ Zlodeji detí

Podľa hovorcu JOJ Jozefa Gogolu zastavenie seriálu s výhradami Boórovcov nesúvisí. „Seriál Zlodeji detí nepatrí k ľahším žánrom, napriek tomu sme sa rozhodli divákom ponúknuť aj takúto alternatívu v pomerne lukratívnom vysielacom čase. Sme však komerčná televízia, správame sa trhovo a keďže sa ukázalo, že diváci uprednostňujú iný typ programu, rozhodli sme sa do vysielania v utorky a vo štvrtky po Paneláku nasadiť atraktívne filmové tituly," povedal Gogola.

Odporúčam: JOJ odkryla väčší problém ako odoberanie detí

Prvá časť mala podiel 17,8 percent (Rtg 4,9) , druhá 14,9 percent (Rtg 3,9) v kategórii 12-54. Čo je podpriemer stanice.

Kedy a v akom čase JOJ nasadí pokračovanie seriálu sa televízia zatiaľ nevyjadrila. "Divákov, ktorých seriál zaujal, budeme o ďalšom nasadení včas informovať. Samozrejme, máme pripravenú alternatívu," dodal Gogola.