Ministerstvo dementuje informácie: Web JOJ šíri o ebole paniku

Ministerstvo dementuje informácie: Web JOJ šíri o ebole paniku Reprofoto: JOJ

Web televízie JOJ noviny.sk priniesol včera článok s názvom "V Bratislave prvé podozrenie na ebolu" o pacientovi s podozrenín na toto závažné ochorenie, ktoré následne prebrali aj iné médiá.

 


„Prvé podozrenie na nákazu ebolou sa objavilo aj v Bratislave. Na centrálny príjem v univerzitnej nemocnici v bratislavskom Ružinove prišli podvečer muži v špeciálnych skafandroch," napísal pôvodne web noviny.ska priniesol aj zábery z prevážania pacienta.

 

Reprofoto JOJ

Ministerstvo zdravotníctva SR dementuje informácie o pacientovi s podozrením na ebolu. „Informácie, ktoré priniesol portál noviny.sk, nie sú pravdivé a šíria medzi občanmi paniku," upozorňuje ministerstvo.

Správa sa okamžite po jej zverejnení šírila internetom.

„Na centrálnom príjme v Ružinove bol prijatý pacient vykazujúci príznaky bežného infekčného ochorenia. Cestovná anamnéza pacienta je negatívna, pričom pacient bol preventívne prevezený na kliniku infektológie a geografickej medicíny na základe interného opatrenia Univerzitnej nemocnice Bratislava v súlade s odporúčaním Úradu verejného zdravotníctva SR," píše ministerstvo.

Noviny.sk článok doplnili a prepísali.