V septembri rástol na webe záujem o prácu, vzdelávanie a bývanie

V septembri rástol na webe záujem o prácu, vzdelávanie a bývanie IAB Slovakia

Veľkosť internetovej populácie v septembri vzrástla o 0,43%.

Po letných mesiacoch vzrástol záujem čitateľov o webové stránky týkajúce sa práce, vzdelávania a bývania. V septembri sa zvýšila návštevnosť webov v kategórii Práca a vzdelávanie o 200 tisíc užívateľov a v kategórii Reality a bývanie o 60 tisíc. Počet zobrazení v prvej z kategórií sa oproti augustu zvýšil o pozoruhodných 7 miliónov. Celkový počet slovenských užívateľov navštevujúcich webové stránky zapojené do výskumu AIMmonitor dosiahol takmer 3,3 milióna.

Agregované ukazovatele webov – august a september 2014:

*Reálni užívatelia zo Slovenska – počet užívateľov internetu zo Slovenska, ktorí navštívili aspoň jeden z webov zapojených do výskumu AIMmonitor v priebehu daného mesiaca.

Zdroj: AIMmonitor - IAB Slovakia, Gemius & Mediaresearch, august a september 2014.

 

Návštevnosť jednotlivých kategórií webov

Najviac slovenských užívateľov navštívilo z klasických počítačov webové stránky v kategóriách Spravodajstvo (2,4 milióna RU) a Služby, mapy, cestovné poriadky (2,2 milióna RU). Rovnaké kategórie viedli tiež v prípade návštevnosti z mobilných zariadení. Naopak najvyšší počet zobrazení stránok dosiahla kategória Zoznamovacie servery, ktorá zaznamenala viac než 207 miliónov zobrazení z klasických PC a 56 miliónov z mobilných zariadení.