Nový minister bol v minulosti aj novinárom

Nový minister bol v minulosti aj novinárom Foto: Cluj University

Juraj Draxler, ktorý je nominovaný na post ministra školstva, venoval jeden článok na svojom blogu aj Robertovi Ficovi.

 


Juraj Draxler má nahradiť Petra Pellegriniho, ktorý sa dnes stal novým predsedom parlamentu, po Pavlovi Paškovi, ktorý odstúpil. V minulosti bol vysokoškolským učiteľom, výskumným pracovníkom ale aj novinárom.

 

Draxler v rokoch 2000 až 2001 písal ako korešpondent zo Slovenska pre agentúru Reuters. Pravidelne publikoval komentáre v slovenskej aj zahraničnej tlači a niekoľko rokov pravidelne bloguje. Na blogu na Sme, kde má viac ako 250 článkov, začiatkom roka obhajoval Paškove obmedzenia pre novinárov v parlamente. Pred piatimi rokmi venoval neobvyklý článok na blogu aj téme "Fico" (upozornilo naň Spravodajstvo RTVS na Facebooku).

Juraj Draxler sa narodil v roku 1975. Vyštudoval komparatívnu politológiu na University of York vo Veľkej Británii a integrované sociálne vedy na Jacobs University v Nemecku.

V oblasti školstva, vedy a výskumu začal pracovať v roku 2005 ako výskumný pracovník Centre for European Policy Studies (CEPS) v Bruseli. V lete 2014 sa stal poradcom ministra školstva, vedy, výskumu a športu, od septembra bol štátnym tajomníkom ministerstva školstva.