Pravda.sk štyri dni nemala kontrolu nad svojím Facebookom

Pravda.sk štyri dni nemala kontrolu nad svojím Facebookom

 Vydavateľstvo to bude riešiť už aj právne.

 

 

Na facebookovom profile Pravda.sk počas celej soboty aj nedele pribúdali neobvyklé bulvárne články z českého webu funnyx.cz. Staršie statusy odkazujúce na články Pravdy sú upravené tak, že zo statusov sú vymazané linky na články.

 

Vedúci spravodajstva Pravda.sk Maroš Niton v sobotu pre Omédiách.com potvrdil, že redakcia zatiaľ nemá kontrolu nad svojim facebookovým profilom.

"Niekto sa nám nabúral do účtu a ukradol ho. Stalo sa to v noci na dnes (z piatku na sobotu – pozn. red.). Ráno sme to zistili a kontaktovali facebook," povedal Niton.  Stránka má na Facebooku viac ako 35 tisíc fanúšikov. Situáciu komentuje Pravda už aj na svojej stránke. "Vzniknutou situáciou sa vydavateľstvo zaoberá hneď od skorého sobotňajšieho rána. Kontaktovalo tiež administrátorov Facebooku so žiadosťou o vrátenie možnosti spravovať vlastný účet. Zároveň bude vydavateľ riešiť situáciu právnymi krokmi," píše vydavateľstvo Perex, ktoré sa zároveň ospravedlňuje čitateľom za obsah, ktorý sa tam od piatkového neskorého večera objavuje.