Ďalšia synergia médií Penty: Články Trendu vyšli na Sme.sk

Ďalšia synergia médií Penty: Články Trendu vyšli na Sme.sk Reprofoto

Je to jedno z prvých viditeľných prepojení medzi médiami Penty a vydavateľstvom denníka Sme.

 

 

Na webe Sme.sk vyšli tento týždeň dva rozsiahle články z webu Trendu: Na hrade má Slovensko vzácny poklad, ani ho nepropaguje a Ceny, zľavy, výpredaje. Sú Slováci posadnutí lacnými vecami?

Oba články vyšli podpísané autormi Trendu a s poznámkou, že "text pôvodne vyšiel v týždenníku Trend." Články vyšli na Sme.sk pár dní po tom, ako spoplatnené vyšli na webe Trendu. Na Sme.sk opäť spoplatnené v systéme Piano.
Weby preberajú bežne kúpené články z agentúr, alebo na základe dohody väčšinou zo zahraničných médií, ale nie od konkurencie.

Trend patrí do mediálneho holdingu Penty News and Media Holding. Penta kontroluje aj 45 percent Petit Pressu, ktorý vydáva Sme aj Sme.sk, cez spoločnosť Namav.

„Chceme, aby sa okrem rýchleho spravodajstva stalo aj miestom, kde čitatelia nájdu najviac a najkvalitnejšieho prémiového čítania na slovenskom internete," vysvetľuje prítomnosť článkov z Trendu na Sme.sk zástupca šéfredaktora Sme Tomáš Prokopčák. "Prvým krokom je Čítanie+ a označovanie takéhoto obsahu na webe, spolupráca s našimi partnermi druhým, pričom ďalšie kroky plánujeme a v blízkej budúcnosti ich zverejníme," povedal pre Omédiách.com Prokopčák.

Odporúčame aj: Vydavateľstvá 7 Plus a Trend Holding končia

Prokopčák ďalej píše, že o spolupráci s Trednom sa vo vydavateľstve uvažovalo ešte skôr, ako sa do oboch vydavateľstiev dostal spoločný majiteľ – Penta. Reálne nastala spolupráca až teraz. „So vstupom tejto finančnej skupiny do médií to nesúvisí," tvrdí Prokopčák.

Mediálny holdingu Penty plánuje mať vo svojich médiách jedno myslenie a jednu menatalitu. Do holdingu médiá Petit Pressu nepatria. "Žiadne väzby medzi mediálnym holdingom a Petit Pressom neexistujú. Ak nejaké diskusie sú, tak na základe výhodnosti určitých dodávateľských služieb – napríklad tlačové synergie," povedal nedávno v rozhovore pre Omédiách.com šéf mediálneho holdingu Penty Peter Mertus.