Redaktorka CNN má dištanc za nevhodný komentár na Twitteri

Redaktorka CNN má dištanc za nevhodný komentár na Twitteri

Americká televízna stanica CNN vyradila na dva týždne zo spravodajstva svoju washingtonskou spravodajkyňu, kvôli komentáru k téme utečencov.

 

 

Tá na sociálnej sieti nelichotivo komentovala hlasovanie Snemovne reprezentantov amerického Kongresu o utečencoch. Spravodajkyňa Elise Labott chybu uznala a problematický tweet zmazala, uviedla dnes agentúra AP.

Redaktorka CNN na Twitteri napísala, že po hlasovaní v snemovni newyorská Socha slobody "skľúčene zvesila hlavu". Reagovala tak na súhlas poslancov s plánom pozastaviť prijímanie sýrskych a irackých utečencov. Normu, prijatú v reakcii na útoky v Paríži, ešte čaká hlasovanie v Senáte. Prezident Barack Obama hrozí, že v prípade schválenia v oboch komorách zákon vetuje.

Odporúčame aj: Šimkovičová odchádza z Markízy, po kontroverzných statusoch na Facebooku

Podľa televíznej stanice je komentár redaktorky nevhodný. CNN trest verejne neoznámila, agentúra AP získala informáciu z nemenovaných zdrojov. Sama spravodajkyňa chybu uznala s tým, že jej komentár bol "nepatričný a neúctivý".

Po statuse na Facebooku skončila redaktorka Kristína Kormúthová v RTVS. Komunikácia na Facebooku sa stala osudná aj pre Martinu Šimkovičovú z Markízy.