Babišovo vydavateľstvo prichádza s vlastným seriálom: Bude horšie!

Babišovo vydavateľstvo prichádza s vlastným seriálom: Bude horšie! Foto: HNTV

Vydavateľstvu Mafra Slovakia pribudol po Evite ďalší ľahší žáner.

 


Mafra Slovakia spustila internetový projekt pusti.to, ktorý označila ako" portál plný zábavných a užitočných videí." Portál má jednoduchý vizuál, ktorý tvoria videoskeče alebo krátke lifestylové videorady.

 

Pusti.to je obdoba videoportálu českej Mafry Playtvak.cz, od kiaľ je zatiaľ aj veľká časť obsahu webu.

Obe vydavateľstva majú spoločného majiteľa – spoločnosť Agrofert Andreja Babiša.


Vlastným formátom na pusti.to je internetový miniseriál Bude horšie, ktorý je nahrávaný na mobilný telefón. Autorom je dramaturg a scenárista Stano Guštafík, ktorý stál za Mafstory či Profesionálmi na JOJ. „Seriál Bude horšie vznikol obsahovo ako totálne spontánny nápad. Od vydavateľstva Mafra Slovakia prišla začiatkom leta nezáväzná ponuka pripraviť nápady na krátke online relácie, z ktorých vznikol krátky, zhruba dvojminútový seriál," povedal Guštafík.

Prvý diel je o páde dvojičiek, druhý o tom, či svet riadi Putin alebo Merkelová. V každej časti seriálu otec so synom v obývačke spolu riešia konšpiračné teórie. Otca si zahral Pavol Topoľský. „Nemyslím tým, že by sme sa pri písaní inšpirovali jeho skutočným charakterom, skôr mu postava otca - konšpirátora typovo dokonale sedí," povedal Guštafík.

Pusti.to má aj vlastnú satirickú lifestylovú reláciu Narýchlo od herca Viktora Horiana, ktorý v nej bude pravidelne glosovať šoubiznis a aktuálne dianie. Prvé časti sa vysielali na HNTV.

„Na pusti.to budeme využívať spoluprácu s českou materskou firmou Mafra, s ktorou zdieľame viaceré videoprojekty z portálu Playtvak.cz. Aj vďaka tomu chceme naplniť svoj slogan: zábava na jeden klik," povedala Petra Jamrichová, poverená vedením videoprojektov vydavateľstva.