Denník N mení diskusie na webe

Denník N mení diskusie na webe Ilustr. foto: Denník N

Denník N sa rozhodol zmeniť systém diskusií pod článkami.

 


„Pôvodný diskusný systém mal viacero nedostatkov. Nahradili sme ho novým," napísala redakcia na webe. Doposiaľ mal Denník N na webe systém, ktorý zaručoval diskutujúcim anonymitu. Diskusia bola pri mnohých témach agresívnejšia,  obsahovala množstvo nenávistných príspevkov a priťahovala aj rôznych platených diskutérov.

 

Denník N pod mnohými článkami diskusiu neumožňoval, šlo hlavne o články súvisiace s právami menšín, cirkvami či pri témach o utečencoch ale aj pri iných článkoch.

Teraz zaviedol diskusiu prostredníctvom Facebooku, diskutovať budú môcť tak tí, ktorí majú účet na Facebooku. Denník argumentuje tým, že je to lepší a bezpečnejší systém. „Posledné týždne a mesiace sme čelili aktivite ľudí, ktorí nechcú diskutovať slušne, vecne a konštruktívne. S pôvodným diskusným systémom sme sa im nevedeli efektívne brániť. Nový systém by nám to mal uľahčiť. Mali by sme tak ľahšie ochrániť diskusný priestor pred spamom, osobnými útokmi a obťažovaním," vysvetľuje redakcia.

Odporúčame aj: Sme.sk má moderované diskusie

Redakcia mala pritom iné plány: „Počas minulého roka sme intenzívne rozmýšľali, ako by mali diskusie na našom webe vyzerať. Pripravili sme aj projekt vysneného diskusného systému. Bohužiaľ, jeho vytvorenie by bolo časovo aj finančne náročné, preto sme hľadali alternatívu."

Pred rokom Denník N písal, že s diskusiami chce experimentovať. Že nebudú pod všetkými článkami, ale tam, kde ich otvoria, budú diskutovať aj redaktori. No to bolo veľmi zriedkavé.

Aktuálne pod väčšinou článkov možnosť diskutovať nie je. Diskusie prostredníctvom Facebooku pribudli len pod niektorými článkami.

 

Manžel autorky pracuje v Denníku N