Vydavateľstvo Penty spustilo Čiernu skrinku

Vydavateľstvo Penty spustilo Čiernu skrinku Foto: Mark/BBDO Bratislava

Legendárna Čierna skrinka známa z Twistu, kde nechávali poslucháči svoje odkazy, je späť.

 


Ochrannú známku na názov si zaregistrovalo vydavateľstvo News and Media Holding v polovici februára. Skrinku spustilo v týchto dňoch na webe aktualne.sk.

 

„Čierna skrinka je miestom pre všetkých čitateľov, ktorí zažívajú situácie, o ktoré sa chcú podeliť so svojím okolím. Nezáleží na tom, či vás niečo naštvalo, rozveselilo alebo pobavilo," píše Aktuálne.sk.

Čierna skrinka má už niekoľko nahrávok: sťažnosť na prístup fitnescentra, promo pretekov v Jasnej, povzdychnutie nad úbytkom zelene v Pezinku.

Redakcia zverejnila telefónne číslo, kde môžu čitatelia nechať odkazy v dĺžke jednej minúty. Príspevky nie sú však zverejňované automaticky, rozhoduje o nich vydavateľ.

Nesmú byť v rozpore so zákonmi SR, nesmú obsahovať vulgarizmy, obhajovať alebo podnecovať násilie, fanatizmus, rasizmus, nenávisť ku konkrétnym ľudom alebo ku skupinám obyvateľov. Nesmú zasahovať do práva na ochranu osobnosti ale tiež nesmú obsahovať skrytú alebo zjavnú reklamu.

Čierna skrinka bola jedna z top značiek populárnej éry Rádia Twist. Bola priestorom na bežné názory ľudí, ale napríklad aj na otvorenú kritiku vtedajšej vlády Vladimíra Mečiara.