SWAN pridáva rýchlosť: Pri najlacnejšom LTE doma ju zdvojnásobil a prichádza s novým produktom

SWAN pridáva rýchlosť: Pri najlacnejšom LTE doma ju zdvojnásobil a prichádza s novým produktom

Od začiatku mája môžu stovky zákazníkov SWANu surfujúci na modernej LTE technológii využívať dvojnásobne vyššie prenosové rýchlosti. Telekomunikačný operátor zároveň dnes oznámil začiatok predaja ďalšieho produktu LTE doma M.


J.Lasz Foto:Swan„Kým doteraz mohli naši zákazníci s produktom LTE doma S využívať maximálne rýchlosti 6/1 Mbit/s, od mája sme ich zvýšili na 12/1 Mbit/s. To platí nielen pre nových zákazníkov, rýchlosti sa zvýšia automaticky aj stovkám tých, ktorí túto službu aktuálne využívajú," hovorí riaditeľ pre stratégiu SWAN, a. s., Jozef Lasz.

K produktom LTE doma s prívlastkami S a L, pribudol od mája ďalší s názvom LTE doma M. Už z jeho názvu vyplýva, že ide o produkt s vlastnosťami umiestnenými medzi dva jestvujúce. Za cenu 14,99 € ponúka maximálne dosiahnuteľné rýchlosti až 25/2 Mbit/s. V záujme dosiahnutia rovnakej kvality a dostupnosti pre všetkých zákazníkov, SWAN stanovil dátové obmedzenie (Fair User Policy) na 200 GB mesačne. Služba LTE doma prináša riešenie pre ľudí, ktorí mali dostupné len internetové služby cez DSL, Wifi alebo WiMax providerov.

LTE internet určite ocenia nielen obyvatelia rodinných domov, keďže signál sa šíri vzduchom a nie je potrebné riešiť komplikovanú kabeláž. V praxi to znamená len jednoduchú montáž vonkajšieho terminálu, ktorý s Wifi routerom prepojí technik ethernet káblom. V porovnaní napríklad s optickými káblami, záhrada domu ostane neporušená. SWAN pre vysokorýchlostné LTE dáta využíva frekvencie 3,7 GHz a 3,5 GHz.

„Stále sa držíme nášho plánu, ktorý je zároveň aj sľubom našim zákazníkom, že do konca roka pokryjeme LTE technológiou každé okresné mesto. Aktuálne je náš vysokorýchlostný internet dostupný pre obyvateľov už viac ako dvoch desiatok miest a 110 obcí z celého Slovenska. A v najbližších dňoch na mapu pokrytia pribudnú ďalšie mestá," dodáva Jozef Lasz.