Bezohľadná jazda vodiča, ktorý nedal prednosť sanitke, má milión zobrazení

Bezohľadná jazda vodiča, ktorý nedal prednosť sanitke, má milión zobrazení Reprofoto youtube

Jazda vodiča pred sanitkou sa po troch dňoch stala jedným z najsledovanejších vídeí slovenského internetu.

 


V piatok sa video s podrobným popisom cesty objavilo na anonymnom účte na youtube. V sobotu ho zverejnila facebooková skupina Trenčianske zázraky na cestách, kde má po dvoch dňoch okolo 800 tisíc zobrazení a zdieľa ho viac ako 22 tisíc ľudí. Na ďalších platformách médií a rôznych youtube účtoch sme napočítali ďalších 200 tisíc zobrazení.

Video láme rekordy nielen v zobrazeniach, ale aj v kritických reakciách čitateľov, v ktorých jazdu a šoféra odsudzujú.

 

Počas jazdy šofér Mercedesu nerešpektoval výstražné zvukové a svetelné signálov RLP ZZS na ceste do nemocnice. „V Bánovcach nad Bebravou na kruhovom objazde na Trenčianskej ceste sa za vozidlo RLP ZZS pripojil vodič Mercedesu, nasledoval vozidlo RLP po celu dobu, ktoré smerovalo s pacientom s úrazom do nemocnice v Trenčíne. Celú vzdialenosť od Bánoviec až po Trenčiansku Turnú sa držal v tesnej vzdialenosti za posádkou RLP, nedodržiaval predpísanú rýchlosť, bezpečnú vzdialenosť, využíval priestor vytvorený prednostnou jazdou sanitného vozidla, ktoré malo celu cestu zapnuté svetelnú a zvukovú výstražnú signalizáciu... Pred kruhovým objazdom v Trenčianskej Turnej na Bánovskej ulici obieha vozidlo RLP a pokračuje v ceste, evidentne brzdí a bráni prechodu RLP posádky s pacientom, prebieha cez plné čiary, odbočovacie pruhy, dokonca ide aj v protismere, vytláča ostatne automobily. Na kruhových objazdoch šofér mercedesu brzdí, takmer dochádza k zrážke, na svetelnej križovatke bráni prechodu vozidla RLP," takto popisuje cestu anonymný autor, ktorý video zverejnil na youtube ešte v piatok.

Podľa aktuality.sk Okresný dopravný inšpektorát v Trenčíne začal trestne stíhať vodiča za všeobecné ohrozenie, ktorý niekoľko kilometrov bránili na ceste idúcej sanitke.

„Sanitka vyrazila po mne. Z toho som usúdil, že asi odo mňa chcú, aby som im razil cestu, že je to súrny prípad, tak som si pred nimi udržiaval desaťmetrovú vzdialenosť. Mal som zapnuté výstražné svetlá, celú cestu som trúbil. Ukázalo sa to ako správne rozhodnutie, pretože na poslednom kruhovom objazde jeden vodič nerešpektoval znamenia a vopchal sa nám do cesty. Moje vytriezvenie prišlo na poslednej križovatke v Trenčíne, keď mi páni zo sanitky zakričali, že som blázon a cestný pirát," povedal pre cas.sk šofér Boris Záhumenský, ktorý kandidoval v roku 2014 na poslanca mestského zastupiteľstva za KDH.