Šéfredaktorom Konzervatívneho výberu bude bývalý redaktor Markízy

Šéfredaktorom Konzervatívneho výberu bude bývalý redaktor Markízy Foto: Konzervatívny výber

Web Konzervatívny výber, ktorý vlastní politik z hnutia Sme rodina - Borisa Kollára, ohlásil zmeny.

Novým šéfredaktorom Konzervatívneho výberu sa od nedele stane ekonóm Karol Zimmer, informuje vydavateľ Milan Krajniak, ktorý avizuje aj novú stránku.

Konzervatívny výber bude „náš vlastný subjektívny pohľad na to, čo je najdôležitejšie," takto ohlásil štart Krajniak pred rokom, keď ho spustil. Web nie je klasickým médiom, je platformou, ktorá propaguje názory politického hnutia Borisa Kollára, kde vychádzajú komentáre Kollára a ďalších ľudí zo strany. Pre Konzervatívny výber písal komentáre aj niekdajší komentátor Hospodárskych novín Dag Daniš.

"KV je konzervatívny portál, ktorý uverejňuje prehľad informácií, ktoré považujeme za najdôležitejšie a názory, ktoré považujeme za najzaujímavejšie. Nie je to web politickej strany, uverejňujeme rôzne názory a doteraz sme uverejnili názor každého politika, ktorý nás požiadal o publikovanie stanoviska alebo uverejnenie reakcie," reagoval Krajniak.

Karol Zimmer bol v minulosti ekonomickým redaktorom televízie Markíza, kde moderoval aj reláciu Smotánka. V rokoch 2000 až 2002 bol poradca podpredsedu vlády pre ekonomiku Ivan Mikloša.
Neskôr pôsobil ako generálny riaditeľ sekcií európskych záležitostí a rozpočtu na ministerstve pôdohospodárstva pod ministrom Zsoltom Simonom. Pracoval aj ako manažér v spoločnosti PricewaterhaouseCoopers.

„Som presvedčený, že Karol je správnym človekom, ktorý po roku fungovania posunie Konzervatívny výber na novú kvalitatívnu úroveň, píše Krajniak, ktorý je stále vydavateľom a zároveň poslancom parlamentu.

Doterajším šéfredaktorom bol Vladimír Pčolinský.