Redakcia SME sa dištancuje od článku, tvrdí, že je to podvrh

Redakcia SME sa dištancuje od článku, tvrdí, že je to podvrh Foto: SME

Stránka Sme.sk a na nej článok propagujúci online kasína. Článok je napísaný písmom a štýlom, aký používa denník SME. Len adresa je pozmenená.

 


Všetky slová v titulku „5 Tajomstiev Ktoré Vám Pomôžu Vyhrať Peniaze v Online Kasínach" sa začína veľkým písmenom a v článku je aj viacero chýb.
Hoci článok propaguje kasíno, nie je označený ako PR, ale je podpísaný redaktorom SME. Článok mohol otvoriť ktokoľvek. Dostal sa naň cez odkaz na článok o novom vynáleze.

 

Falošný článok/Reprofoto SME

Redakcia sa od článku dištancuje a upozorňuje čitateľov, že ide o podvod. „V SME nemáme nič proti článkom v podobe bodov tzv. listiclom, ani online hrám. Témam, ktoré podporujú pochybný hazard sa ale vôbec nevenujeme," píše SME.

"Niektorým službám ide o zneužitie dobrého mena etablovaného média. Kvalitná slovenčina naznačuje, že si našli niekoho, kto preložil originálny článok, možno bez toho, aby vedel, ako sa použije ," cituje SME hovorkyňu spoločnosti ESET Zuzanu Hošalovú.
„Ak si nie ste istý, či čítate skutočný článok, určite neklikajte na žiadne priložené linky," upozorňuje SME a radí neklikať na adresu sme.sk.news-articles.tv.

SME upozorňuje čitateľov aj porovnaním adresy vlastného webu a falošnej stránky: