Kaliňák sa rozhodol, že bude bloger. Už raz bol

Kaliňák sa rozhodol, že bude bloger. Už raz bol

Prvý blog ministra vnútra má po niekoľkých hodinách viac zdieľaní na Facebooku ako riadkov.

 


V súčasnosti najhorúcejší kandidát súčasnej vlády na odvolanie – minister vnútra Robert Kaliňák - si na blogovej platforme denníka SME zriadil blog. „Rozhodol som sa blogovať hlavne preto, aby som k niektorým veciam, ktoré sa týkajú rezortu ale aj bezpečnostnej problematiky či politiky zaujal stanovisko a boli tieto informácie podané komplexne a najmä bez toho, aby jednotlivé vyjadrenia niekto skreslil alebo vytrhol z kontextu," napísal v prvom krátkom článku s názvom Prečo som sa rozhodol blogovať.

 

V ďaľšom texte sa sťažuje, že aj napriek jeho ochote komunikovať s novinármi, nie vždy sa dostalo do novín to, čo povedal a ako si to predstavoval.

Aj keď si dnes minister zriadil nový blog s názvom robertkalinak.blog.sme.sk predsa len to nie je jeho prvý. Na sme.sk má ešte jeden kalinak.blog.sme.sk, kde posledný jeho text vyšiel v roku 2011 a zhodou okolností sa v ňom tiež venoval komunikácii s novinármi. Vyjadroval sa k zverejneniu telefonickej nahrávky jeho rozhovoru s novinárkou Pravdy. „O žiadny diktát nešlo teda ani v náznakoch. O čo išlo, bol súkromný rozhovor dlhoročného politika s dlhoročnou novinárkou, s ponukou témy, ktorej by sa redakcia mohla venovať, pretože išlo o zjavnú kauzu úradujúceho ministra obrany. Išlo teda o typ rozhovoru, akých medzi politikmi a novinármi prebieha nespočetné množstvo," napísal v roku 2011.

Kaliňák je hlavnou postavou kauzy Ladislava Bašternáka, podozrivého z daňových podvodov. Je to najväčšia kauza druhej a tretej Ficovej vlády. Odvolanie ministra vnútra žiada opozícia už niekoľko mesiacov.