Za najefektívnejšiu kampaň bola vyhlásená kampaň Zlatý Bažant´73

Za najefektívnejšiu kampaň bola vyhlásená kampaň Zlatý Bažant´73 Foto: Heineken

Agentúra Wiktor Leo Burnett sa stala Agentúrou roka.

Zlatú EFFIE v národnej súťaži efektivity marketingovej komunikácie získala kampaň Zlatý Bažant´73.

Víťazi boli zverejnení počas slávnostného odovzdávania cien EFFIE Awards Slovakia 2016 a Agentúra roka 2016. Bronzovú EFFIE 2016 si odniesla agentúra MUW Saatchi & Saatchi za kampaň Juro pre klienta Slovak Telekom a Istropolitana Ogilvy za kampaň Peťa Polnišová skúša produkty VÚB za vás pre VÚB banku.

Najefektívnejšou kampaňou roka a zároveň kampaňou, ktorá si odniesla z tohtoročnej EFFIE najvyššie ocenenie – Zlatú EFFIE 2016, sa stala kampaň Zlatý Bažant ´73 z dielne Wiktor Leo Burnett pre klienta Heineken.

Zoznam ocenených prác EFFIE Awards Slovakia 2016:

Do 18. ročníka EFFIE Awards Slovakia 2016, národnej súťaže výnimočného marketingového myslenia organizovanej Klubom reklamných agentúr Slovenska, sa zapojilo 9 agentúr s 15 prácami. Najviac prác bolo prihlásených do kategórie FMCG – potraviny a nápoje, kategórie Finančné služby – Banky a kategórie Telekomunikačné služby. Na shortlist postúpilo 6 kampaní a 3 z nich premenili shortlist na kov.

POcenenie Agentúra roka získala agentúra Wiktor Leo Burnett. Do hodnotenia sa rátajú ocenenia zo zahraničných súťaží, z domácich súťaží a tiež umiestnenie v rebríčku TAAS (ekonomický rebríček agentúr). Tretie miesto získala agentúra Made by Vaculik, druhé miesto obsadila Zaraguza. Agentúrou roka 2016 sa stal Wiktor Leo Burnett.