2% z dane a daňové priznanie máte online za 15 minút

2% z dane a daňové priznanie máte online za 15 minút

Koniec daňového obdobia sa blíži, ale netreba však prepadať panike z nevyplneného daňového priznania. S webovou aplikáciou Daňové priznanie pomáha to zvládne aj laik za 15 minút a hlavne umožňuje venovať 2 % na jeden klik.

 

 

Verejnosť stále viac využíva možnosť darovať 2 % z dane. Neziskové organizácie v roku 2016 prijali od fyzických a právnických osôb spolu 61,6 mil. eur, čo je o 7 miliónov viac ako rok predtým. Tento rok je pre zamestnancov a živnostníkov (formulár A a B) možnosť pridať sa k pomoci so svojimi 2 % (resp. 3 %) oveľa jednoduchšia a bez strácania sa v riadkoch papierového formulára. Zvládne to aj laik.

Pomoc na pár klikov

Aplikácia Daňové priznanie pomáha umožňuje vybrať si z ponuky 12 neziskových organizácií z oblasti humanitárnej a zdravotníckej pomoci, ľudských práv či kultúry. Ich údaje, potrebné k venovaniu, sa automaticky vyplnia do formulára daňového priznania.

Rozhranie je intuitívne a bezpečné

Aplikácia je ideálna pre každého, kto nemá čas, chuť ani energiu zdĺhavo vypĺňať formulár k daňovému priznaniu. Pre zamestnancov aj živnostníkov. Stačí formou dotazníka odpovedať na ľudsky naformulované otázky. Netrvá to viac ako 15 minút a v poslednom kroku si užívateľ môže vybrať, ktorej organizácii venujete svoje 2 % (resp. 3 %). Nie je potrebné sa registrovať ani nič inštalovať. V prípade vhodne zvoleného emailu, tak aplikácia umožňuje úplnú anonymitu používateľa.

Lacnejšie ako účtovník

Na záver stačí zaplatiť symbolických € 5,90 a stiahnúť si z doručeného emailu hotové daňové priznanie vo formáte PDF. Služby účtovníka alebo čas strávený nad klasickým formulárom stoja viac. Aplikáciu je však možné využiť aj ako zdarma daňovú kalkulačku. Tiež umožňuje vyplenie opravného alebo dodatočného daňového priznania z príjmov.