Tehotenstvo Sereny Williamsovej pritiahne nových sponzorov

Tehotenstvo Sereny Williamsovej pritiahne nových sponzorov Foto: @serenawilliams

Vďaka tehotenstvu bude tenisová hviezda Serena Williamsová ešte atraktívnejšia pre sponzorov, pretože jej umožní rozšíriť pole pôsobnosti aj na tehotenské oblečenie a produkty spojené s materstvom, napísala agentúra Reuters s odvolaním sa na marketingových odborníkov.

 

 

Tridsaťpäťročná Američanka oznámila v stredu, že očakáva prvého potomka. Víťazka rekordných 23 grandslamových turnajov v dvojhre je v dvadsiatom týždni tehotenstva.

"Vezmete kultové meno, ktoré už je teraz značkou, a pridáte k nemu tehotenstvo. A dostanete šťastný príbeh," uviedol Gary Fechter, právnik firmy McCarter & English, ktorý zastupuje spoločnosti v sponzorských dohodách. "Vďaka tomu bude ešte sponzorsky cennejšie."

So zárobkom takmer 29 miliónov dolárov za rok dominuje Williamsová rebríčku najlepšie platených športovkýň sveta, ktorý zostavil časopis Forbes. Od sponzorov, medzi ktorých patrí Nike a Pepsi, inkasuje 20 miliónov dolárov - a to by mohlo jej tehotenstvo ešte zvýšiť.

"Jednoducho jej to dodá ďalší rozmer ako osobe," povedal Jim Andrews, viceprezident firmy IEG, ktorá sleduje výdavky na sponzorstvo. "Zvýši to jej sympatie a rozhodne to zvýši jej speňažiteľnosť," uviedol Fechter.

Ku sponzorom Williamsovej patrí napríklad aj výrobca športového vybavenia Wilson, JP Morgan Chase, výrobca slúchadiel Beats Electronics, IBM či automobilová značka Mini.

Williamsová má navyše vlastnú značku oblečenia, ktorú by teraz mohla podľa expertov rozšíriť o tehotenské oblečenie.

"Existuje veľa rôznych produktov a veľa rôznych značiek, ktoré sa týkajú rodiny, materstva, bábätiek - a teraz sa im ponúka niekto, kto bude skvelou pracujúcou matkou, pokiaľ bude Williamsová pokračovať v kariére," povedal Doug Shabelman, prezident firmy Burns Entertainment, ktorá spája celebrity so sponzormi.