Volkswagen je novým partnerom mobility UEFA EURO 2020

Volkswagen je novým partnerom mobility UEFA EURO 2020

Volkswagen bude od roku 2018 novým partnerom európskeho futbalového zväzu UEFA.

V rámci štvorročnej zmluvy bude značka „Oficiálnym partnerom mobility súťaží národných mužstiev UEFA" a bude sprevádzať aj majstrovstvá Európy UEFA EURO 2020™, ktoré sa pri príležitosti 60-ročného výročia súťaže po prvý raz uskutočnia v 13 štátoch.

„Angažovanie v celosvetovo najpopulárnejšom druhu športu sa má využiť predovšetkým ako komunikačná platforma pre uvedenie modelového radu I. D., ktorý bude od roku 2020 novou tvárou elektrickej mobility značky Volkswagen," píše spoločnosť v tlačovej správe.

Rozšírenie angažovanosti v oblasti futbalu má podporovať stratégiu značky pre budúcnosť. „Futbal sa k značke Volkswagen hodí ako nijaký iný šport. Existuje takmer v každej krajine a je beztriedny – rovnako ako naše autá. Pre nás tým poskytuje ideálnu možnosť medzinárodne zviditeľniť našu novú orientáciu. Lebo Volkswagen bude, ako sa hovorí vo futbale, v najbližších rokoch hrať ofenzívne. Pri nových modeloch a elektromobilite stojíme pred najväčšiu ofenzívou v histórii našej značky," povedal Herbert Diess, predseda predstavenstva značky Volkswagen.

Okrem UEFA EURO 2020™ sa Volkswagen bude angažovať aj pri ďalších futbalových súťažiach. Partnerstvo s UEFA zahŕňa aj Majstrovstvá Európy žien (UEFA Women's EURO), Majstrovstvá Európy dorastu U21 (UEFA Under 21 Championships), Futsal EURO a nakoniec aj finálne zápasy novo vytvorenej UEFA Nations League, ktorá sa po prvý raz uskutoční v roku 2019. Navyše môže Volkswagen využívať rozličné práva ku kvalifikačným zápasom UEFA EURO 2020™. Sponzorský balík „Oficiálny partner mobility súťaží národných mužstiev UEFA" zahŕňa okrem iného reklamu, digitálne práva, lístky a možnosti hospitality. V období trvania zmluvy sa odohrá vyše 500 zápasov.