Pracovníčky Červeného kríža pózovali s Mariánom Kotlebom

Pracovníčky Červeného kríža pózovali s Mariánom Kotlebom Foto: ĽSNS

Vedenie Slovenského Červeného kríža je pobúrené, vyvodí dôsledky.

 

 

Blížia sa komunálne voľby a kotlebovci už jazdia po regiónoch a kampaňujú.

Včera sa pochválili fotkou, na ktorej s predsedom Ľudovej strany Naše Slovensko Mariánom Kotlebom pózujú pracovníčky Červeného kríža v priestoroch tejto organizácie, a v rukách držia vlajku Červeného kríža.
Fotkou sa kotlebovci chvália na webe aj na sociálnych sieťach, kde píšu, že Kotleba sa v rámci svojich ciest po Slovensku zastavil v sídle Miestneho spolku Slovenského Červeného kríža vo Veľkom Krtíši, aby zamestnancom osobne odovzdal altánok.

Foto: ĽSNS

Červený kríž sa prezentuje ako apolitická organizácia, ktorá pomáha tým, ktorí to potrebujú. Kotlebovci pracujú na rasistickom princípe, ich pomoc doprevádza fašistická symbolika a zdôrazňujú, že pomáhajú napríklad len bielym deťom.

Odporúčame aj: Kotleba zneužil chlapca na vozíčku na propagovanie neonacistického symbolu

V reakcii pre Omédiách.com sa centrála SČK dištancuje od tejto aktivity ĽSNS a pracovníčok vo Veľkom Krtíši. „Súčasťou princípov ČK na celom svete je pomáhať a predchádzať utrpeniu všetkých ľudí bez ohľadu na národnosť, jazyk, rasu, pohlavie, náboženstvo, politické presvedčenie a spoločenské postavenie," napísala v reakcii pre Omédiách.com generálna sekretárka Slovenského Červeného kríža Zuzana Rosiarová.

Odporúčame aj: Lidl aj Tesco sa dištancujú od akcií kotlebovcov na ich parkoviskách

„O to viac nás mrzí vzniknutá situácia, ktorá je následkom individuálneho ľudského zlyhania. To, čo sa stalo, aj to, čo to vyvolalo, je pre SČK neakceptovateľné. Je to pre nás a našich členov veľké ponaučenie a z tejto situácie vyvodíme dôsledky," dodala Rosiarová.

Slovenský Červený kríž spája takmer 60-tisíc členov, ktorí robia dobrovoľnícku prácu. Rosiarová zdôrazňuje, že ČK sa na celom svete striktne riadi princípmi nestrannosti a neutrality. „Aj preto zásadne nespolupracujeme so žiadnou politickou stranou a nepodieľame sa na propagácii žiadnych politických strán a hnutí, ani ich činnosti a myšlienok, ktoré propagujú," povedala Rosiarová.