Nové logo Kunsthalle má evokovať letiskový kód

Nové logo Kunsthalle má evokovať letiskový kód Foto: Kunsthalle

Dom umenia Kunsthalle, ktorý po dlhom čakaní onedlho otvorí svoje brány, predstavil svoje logo.Pripravoval ho Martin Bajaník, ktorý stál aj pri vzniku loga Shtoor, či aktuálne Foxford.

 

 

Kreatívny koncept vychádza z koncepcie letiskového terminálu, vytvorila ho agentúra Brandy, konkrétne jej dizajnér a marketér Martin Bajaník, ktorý stál aj pri vzniku značky Shtoor, či aktuálne Foxford.

Nové logo je na prvý pohľad jednoduché. Pracuje s kombináciou troch písmen v bielo-čiernom prevedení, ktoré sa budú vo forme skratky obmieňať podľa aktuálnej výstavy či inej akcie.

„Zámerom je evokovať medzinárodný letiskový kód. KHB (Kunsthalle Bratislava) má byť "destináciou súčasného umenia," hovorí PR manažérka Kunsthale Zuzana Golianová.

"Letiskový terminál je v tomto kreatívnom návrhu synonymom modernej Kunsthalle - Centra súčasného umenia, ktorého cieľom nie je vytvárať umelecké zbierky, ale konfrontovať rôzne výrazy súčasného umenia. Rovnako ako letiskový terminál je v tomto ponímaní Kunsthalle bránou do súčasného umenia; z tohoto pomyselného letiska môžu "odlietať" slovenskí umelci do sveta a naopak svetoví, resp. európski umelci "pristávať" na Slovensku," povedal Bajaník, ktorý nedávno získal Zlatý klinec a špeciálne ocenenie poroty "za výrazný umelecký počin v reklame" Art Prix za jedálny a nápojový lístok pre Foxford.

Agentúra Brandy vyhrala súťaž na vytvorenie vizuálnej identity KHB, zapojila sa do nej aj agentúra Creo/Young & Rubicam a výtvarník Stano Masár.

 

Približne po 20 rokoch úsilia výtvarnej obce vznikol moderný priestor pre výtvarné umenie Dom umenia/Kunsthalle, ktorá patrí sa otvorí v polovici septembra tohto roku vernisážou výstavy PARADOX 90.

Kunsthalle je súčasťou nového Slovenského centra vizuálnych umení, ktoré vzniklo v rámci NOC v jeho sídle, v Dome umenia na Námestí SPN v Bratislave.
Návrh loga je súčasťou Komunikačného konceptu Slovenského centra vizuálnych umení, ktorý pripravuje agentúra Brand za 14 900 eur bez DPH. Pričom podľa zmluvy samotné vytvorenie loga a systému tvorenia jeho derivátov je ocenené na 1000 eur.