Zara má blamáž – ponúkala tričko s hviezdou ako z holokaustu

Zara má blamáž – ponúkala tričko s hviezdou ako z holokaustu

Svetová módna značka sa ospravedlňuje. Do ponuky pre deti dala pásikavé tričkom so žltou hviezdou, ktorá mnohým pripomenulo oblečenie židov, aké pre nich navrhli nacisti.

 


Na spojenie s nacizmom upozornili ľudia na sociálnej sieti, píše web The Guardian, pohoršenie ľudí si všimol aj izraelský web haaretz.com.

 

Ľudia prirovnávali tričko od pyžama s vodorovnými pruhmi a "šerifskou" hviezdou, k šatám, ktoré sa nosili v koncentračnom tábore.

Španielska módna značka Zara sa ospravedlnila a oznámila, že na tričku nebola židovská ale šerifka hviezda, tak ako je známa z filmov o Divokom západe. Tričko bolo vytvorené v rámci ckowboyskej kolekcie, určené pre deti od troch mesiacov do troch rokov. Vzhľadom k tomu, že vyvolalo poburujúce reakcie, spoločnosť ho stiahla zo svojej stránky na internete a postupne sťahuje aj z obchodov na celom svete.

Odporúčame aj: JOJ v Paneláku ukazovala značku neonacistov

Podľa sme.sk podobný prípad sa stal aj v roku 2012, keď sa dánska spoločnosť Wood Wood ospravedlnila za tričko, ktoré tiež malo na sebe hviezdu podobnú Dávidovej, ktorou počas druhej svetovej vojny označovali židov.